2 Haziran 2014 Pazartesi

YJA Konseyi Ağrı ve Norşin başarısını kutladı

KJB’nin 7. Olağanüstü Kurultay’ında kurulan konfederal çatı örgütlenmesi YJA Konseyi, 1 Haziran günü Ağrı ve Norşin’deki belediye seçimlerinde BDP’nin zaferini kutladı. YJA Konseyi, “Ağrı ve Norşin’deki seçim sonuçlarının her açıdan iyi anlaşılması gerekmektedir” dedi.


Yazılı bir açıklama yapan YJA Konseyi, “AKP hükümetinin her türlü baskı ve hileyle Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin iradesini gaspetmeye çalıştığı 30 Mart seçimlerinin dün tekrarlandığı Ağrı ve Norşin’de iradesini savunan halkımızı selamlıyoruz. Onuruna bağlılık göstererek hamleci bir ruhla gücüne güç katma başarısını da gösteren Ağrı ve Norşin halklarını bu anlamda kutluyoruz” diye belirtti.

Açıklamada devamla kullanılan ifadeler şöyle: “Unutulmamalı ki çözüm ve demokratik siyaset konusunda samimiyet göstermeyip savaş planları geliştiren AKP hükümeti, Ağrı ve Norşin’de başından itibaren kirli oyunlarla halkın iradesini gaspetmeye çalışmıştır. Bunun için çeşit çeşit hileye başvuran ve devletin bütün imkanlarını kullanan AKP’nin bu oyunları karşısında bugün halkın iradesi tescillenmişse, bu kesinlikle halkımızın direnişinin bir sonucudur. AKP’nin gasp girişimlerine karşı 30 Mart seçimlerinin ardından günlerce direnen Kürt halkı, onurunu savunmasını bilmiştir.

Bunu gören AKP hükümeti, dün Ağrı ve Norşin’de tam bir devlet terörü ortamında bir kez daha halkın iradesini sindirmeye çalışmıştır. Polis işgali altında tamamen antidemokratik bir atmosferde tekrarlanan yerel seçimlerde Kürt halkı bir kez daha her türlü baskı ve sindirme girişimlerine karşı zafer işaretini yükseltmiştir.


Ağrı ve Norşin’de Kürt halkının sergilediği bu hamleci ve direnişçi ruh, sürecin esas ruhunu teşkil etmektedir. Bu ruh bugün Lice’de kirli siyaset ve savaş planlarına karşı demokratik siyaset ve barış çizgisinde direnişi geliştirmektedir. Bu ruh, Rêber Apo tarafından geliştirilen ve 2013 Newrozu’nda ilan edilen Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşam Manifestosu’na bağlılık tavrıdır. Bu anlamda Ağrı ve Norşin’deki seçim sonuçlarının her açıdan iyi anlaşılması gerekmektedir.

KJB olarak irade ve onurlarından zerre kadar ödün vermeyen Kürt kadınlarını da ayrıca selamlayıp kutlarız. Seçim öncesinde bütün teşkilatıyla geldiği Ağrı’da ‘BDP’nin kadınları evlere kapattığını’ iddia eden Türk Başbakanı Erdoğan’a Kürt kadınları sandıkta cevap vermesini bilmiştir.

Bir kez daha Ağrı ve Norşin halklarını devrimci duygularımız ile selamlarken, başta kadınlar olmak üzere bütün Kürt halkını ve demokrasi güçlerini özgür yaşamda ısrar ruhu ile direnişi yükseltmeye çağırıyoruz. Bu çerçevede 4 Nisan’da başlattığımız Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde hamlemizi sonuç alıncaya kadar daha da büyüterek her alana yayacağımızı da belirtiyor, bütün kadınları gücümüze güç katmaya çağırıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder