26 Haziran 2014 Perşembe

Doğubayazıt'ta Ekolojik Derneği açıldı

AĞRI (DİHA) - Bölgenin doğasının korunması amacıyla faaliyet yürütmeyi amaçlayan Doğubayazıt Ekolojik Toplumsal Dayanışma Derneği (EKO TOPLUM-DER) kuruluşunu gerçekleştirdi.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Doğubayazıt Ekolojik Toplumsal Dayanışma Derneği (EKO TOPLUM-DER) kuruldu. Açılışa, Doğubayazıt Belediyesi eş başkan yardımcıları Berrin Öztürk ve Bülent Erşik, HDP İlçe Eş Başkanı Ali Çakan, Doğubayazıt Kadın Girişimci Derneği Başkanı Mukaddes Eryılmaz, Doğubayazıt Ekolojik Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Cemil Rızaoğulları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Rızaoğulları, Kürtlerin bir halk gerçeğinin olduğuna dikkat çekerek, yaşanılan coğrafya gerçekliğinde en kadim halkın Kürt halkı olduğunu ifade etti.

Rızaoğulları, "Gerek kapitalist modernite, gerek feodalizmin etkisi, gerek ümmetçilik adı altında toplumumuzun üzerinde büyük tahribatlar bırakılmıştır. Kürt özgürlük hareketi ve Başkan Apo öncülüğünde kısmen de olsa son bulmasına yönelik çalışmalar vardır. Bizlerin üzerinde tarihi sorumluluk vardır. Eğer bizler kendimize insanız diyorsak, Kürt'üz diyorsak bu coğrafyaya sahip çıkmalıyız" dedi.

Konuşmanın ardından derneğin açılışı gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder