21 Haziran 2014 Cumartesi

Kürkçü Ağrılı İşçi İçin Temaslarda Bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, işten atılan Ağrı nüfusuna kayıtlı Cemal İncekaya için temaslarda bulundu.


Muğla'da tedavi olurken ihmal sonucu kesilen bir ayağının diyeti olarak otopark görevlisi olarak alındığı Muğla Devlet Hastanesi'ndeki işinden atılması üzerine bir süre önce başlattığı açlık grevini ölüm orucuna çeviren Cemal İncekaya, işine geri kavuştu. İncekaya işine yetkililerin günler süren ilgisizliğine karşı devreye giren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i araması sonrası dönebildi.

Bu görüşme sonrası işine geri dönebileceği belirtilen İncekaya, HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü'nün valiyi arayarak durumun ciddiyetini anlattığını ve bu eylem sonunda yaşayabilinecek olumsuz bir durum karşısında bunun hesabını soracaklarını söylediğini aktardı. İncekaya, valiliğin işin ciddiyetini kavraması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ve HDP'li bir heyet ile yapılan görüşmelerin ardından bütün yasal haklarının geri verileceği ve işine başlayabilineceğinin kendisine iletildiğini söyledi. İncekaya, bu durum üzerine eylemine son verdiğini belirtti.

29 gündür devam eden eylemi nedeniyle bazı sağlık sorunları yaşayan İncekaya, 1 haftalık sağlık kontrolünün ardından tekrar işine başlayabilecek.

Haber: Herêma Agirî

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder