28 Nisan 2012 Cumartesi

Ağrı: Sonê


SONÊ (Sonêya Dîn) DİYECEM... KİM? DİYECEK YENİ YETMELER...
ABİNİZE BABANIZA SORUN SONÊ KİM? DİYE
... SÖYLESİNLER SİZE...

Allah Rahmet etsin...

Ağrı merkezde şimdi nasıl Reco, Nuri, Apê Elî varsa. Eskiden de Sonê, Pêxas, Pere xweşe Kemo, Tenzere ve diğerleri vardı. Onlar bu memleketin renkleriydiler.

Sonê Ağrının en tanınmışları ile evlenirdi hep (hayalinde) ve gelip bunu kadınlara anlatırdı. Aslında hiç evlenmeden öldü, ama kadınlara şununla evlendim, bununla evlendim derdi. Ve hayali kocasından bahs ederdi.

Babası köylerde Çerçîçilik yapardı o ise Ağrıda mahalle mahalle dolaşırdı, dilencilik yapmıyordu, yardımlarla geçimini sağlıyordu.

4 yorum:

  1. Çok Güzel olmuş teşekkür ederim.
    /Bahattin KÖSE

    YanıtlaSil
  2. HARİKA....
    ZERRİN AKYÜZ

    YanıtlaSil
  3. Meşhur Foto Celalin kız kardeşi..gençliğinde kurbağa mahallesinde otururlardı.İki kız kardeş anne-baba ve abileri şip şak Celal..babaları öldükten sonra kardeşi Celal sahip çıkmadı..küçük kız evlendi Sone birden bire aklını yitirdi..Selçuk ilkolunun karşısında Mikail AYdemirin bahçe duvarı boyunca girişte izbe bir kerpiç evde oturuyolardı en son..Sonra Celal Adanaya çekip gitti..Sone ortada kaldı..Sabahattin Acarbayın kendisini istediğini anlatırdı..neden bir den aklını kaybettiğini bilen yok..bir rivayette güzelliği bela getirecek diye kafasına odunla vurularak bu hale geldiği söylenirdi.Esas adı SUNA idi..babası ermeni anası Kürttü..bu şekilde zavallı ortada telef oldu.Hayırsız kardeşi bunun sebebidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir ödevim için sone yi araştırıyorum onun hakkındaki bilgileri varsa anılarınızı benimle paylaşabilir misiniz rica etsem

      Sil