25 Haziran 2014 Çarşamba

Belediyeler birliği Ağrı’da

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) yöneticileri, Ağrı Belediye Meclisi ile bir araya geldi.


Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) yöneticileri, Ağrı Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Halk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Mukaddes Kubilay da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kubilay, zorlu bir seçimin sonucunda Ağrı halkının büyük bir başarı sağladığını dile getirerek, Ağrı Belediyesi'nin ilçe belediyeleri ile ortaklaşacaklarını söyledi. Kubilay, "Bir belediyesinin başarısı diğer belediyelerin başarısı demektir. O yüzden bundan sonraki çalışmalarımızdan bunu esas alacağız. Bu güne kadar sistem belediyelerinin, belediye kaynakları ne kadar bireysel ve kendileri için kullandıkları ortada. Bizden önce rant kapısı olarak görülen belediye kurumsal özelliğini kaybetmiştir. Bizler BDP'li belediye eş başkanları olarak bundan sonra halkçı, katılımlı ve demokratik belediyeler esas alacağız" dedi.

Çalışmaların sağlıklı yapılabilmesi için mevzuata hakim olmaları gerektiğini belirten Kubilay, belediyelerin birliği ile hareket edilerek, gereken tüm eğitimlerin verileceğini kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ertak ise, birliğin kuruluşu hakkında bilgi vererek, belediyelerle ortaklaşa yapılması gerekenleri anlattı.

Program, Belediye Meclis üyelerine verilecek, bir günlük eğitim ile devam etti.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder