27 Haziran 2014 Cuma

Su projesi açılışı gerçekleştirildi

Doğubayazıt Belediyesi Türkiye’nin sayılı büyük projeleri arasında yer alan ‘Doğubayazıt İçme Suyu Temini ‘projesinin bitmesi ile açılış gerçekleştirildi.


DOĞUBAYAZIT'TA 24 SAAT SU AKACAK

Doğubayazıt Belediyesi ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortak ürütülen ‘ Doğubayazıt İçme Suyu Temini ‘projesinin bitmesi ile arıtma tesisi tanıtımı açılış ve konser gerçekleştirildi. 33 Milyon Euroluk bütçesi ile Türkiye’nin sayılı büyük projeleri arsında yer alan ‘Doğubayazıt İçme Suyu Temini ‘ bitimi ile ilçenin 40 yıllık sorunu çözülerek 24 saat sağlıklı musluktan içilebilir su halka sağlanmış oldu.

EL BİRLİĞİ VE GÜÇ BİRLİĞİ İLE İLÇEMİZE HİZMET SUNACAĞIZ

Uzun yıllardır devam eden proje hummalı bir çalışma sonucu bitirilerek Doğubayazıt’ın kangrenleşmiş sorunu çözüldü. Proje açılışı bölgenin en büyük arıtma tesisinin tanıtılması ile başladı. Meyramana köyünde bulunan arıtma tesisi tanıtımına Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir, Belediye Eş Başkan Yardımcı Berrin Öztürk, AB Türkiye Delegasyon üyesi Arif Karpak, Doğubayazıt Belediye Eski Başkanı Canan Korkmaz, Mahalle muhtarları, Meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Arıtma tesisi tanıtımı ardından belediye meydanında yapılan temsili açılışta konuşan Belediye Eş Başkanı Delal Tekdemir, proje bitimi halka kesintisiz 24 saat musluktan içilebilir su vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belerterek çok büyük projede büyük emeklere verildiğini ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Tekdemir,”Bugün büyük emekler sonucu projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Artık musluklarımızdan 24 saat sağlıklı içilebilir su akacak. Projenin nihai noktaya gelmesi, belediye yönetimi olarak hepimizi mutlu etti. Halkımız artık ilçemizin hayati sorunlarından olan su sıkıntısını yaşamayacak. Bizler halka olan görevimizi borcumuzu bilerek bu bilinçte hizmet üretiyoruz. Çalışmalarımızda ilçemizin acil ve öncelikli sorunları dikkate alınarak kalıcı çözümler üretme yolunda olacaktır. Daha yaşanılabilir modern bir kent yaratmak için el birliği ile güç birliği ile çalışıp ilçemize hizmet sunmalıyız “ dedi.

Haber: Herêma Agirî














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder