26 Haziran 2014 Perşembe

Diyadin'de Hastane var doktor yok!

AĞRI (DİHA) - Milyonlarca lira harcanarak tamamlanan Diyadin Devlet Hastanesi'nde neredeyse hiç doktor yok. Doğum oranının yüksek olduğu ilçede özellikle hamile kadınlar, bu nedenle çevre illere gitmek zorunda kalırken, halk ilçelerine doktor gönderilmesini istiyor.


Ağrı Diyadin'de, 2013 yılında milyonlarca para harcanarak yapımı tamamlanan İlçe Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı yaşanıyor. 80 yataklı hastanede, başta kadın doğum doktoru olmak üzere, göz, ortopedi ve kulak burun boğaz doktoru bulunmuyor. Her gün yüzlerce kişinin kuyruğa girdiği lüks hastanede genel cerrah, çocuk, diş ve iki pratisyen hekim halka cevap olamıyor. Doğum oranının çok yüksek olduğu ilçede kadın doğum uzmanının bulunmaması ciddi riskleri de beraberinde getiriyor. Doğum yapacak kadınlar saatler süren yolculuğun ardından Ağrı, Erzurum veya Van'daki hastanelere sevk ediliyor.

Hastane yapımına harcanan paranın boşa gittiğini dile getiren Seyat Bertan adlı yurttaş, "Madem doktor vermeyeceklerdi neden bunca masraf yaptılar. Biz yetkililerden acilen eksik branştaki doktorları göndermelerini istiyoruz. Doğuma gelen bir kadın başka yere gönderiliyor, ya yolda ölürse, bunun sorumluluğunu kim alacak" diye sordu.

Doktora görünmek için çevre illere gitmek istemediklerini söyleyen Yıldız Boztepe ise "Burada bulunan bir iki doktor bunca hastayla baş edemiyor. Hele hele kadın doğum doktoru çok önemlidir. Tek istediğim bize doktor göndersinler. Hastanemiz güzeldir, her şeyi ile iyidir, ancak doktor eksikliği var. Yetkililerin sesimizi duymasını, doktor göndermesini istiyoruz" dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder