12 Haziran 2014 Perşembe

Enkaz bir belediye devraldık

Agirî’de (Ağrı) 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını BDP’nin kazanması üzerine oy sayımlarının 15 kez yenilendiği ve ardından ertelenen seçimleri 1 Haziran’da ezici bir çoğunlukla kazanan BDP’nin Agirî Belediyesi Eşbaşkan Adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, AKP’li belediyeden bir enkaz devraldıklarını açıkladı.


Agirî Belediyesi Eşbaşkanları Sakık ve Kubilay mazbatalarını alarak görevlerine başladı. Eşbaşkanlar, belediye binasına ilk geldiklerinde hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, belediyenin durumunun enkaza dönüşmüş olduğunu ve bir enkaz devraldıklarını söyledi. Sırrı Sakık, “Belediyeyi devralırken hayal kırıklığına uğradım. Kent ne kadar yaralı ise bu belediye de o kadar yaralı. Çok borcu olan bir belediye. Bu borç nereye nasıl bir yatırıma dönüşmüş göremiyoruz. Devasa bir borç var. İç ve kent esnafına borçlar var. Bir enkaz devraldık diyebilirim. Buradaki belediye başkanı giderayak yeni sözleşmeler yapmış ve büyük bir adaletsizlik göz önünde. Tüm personel ve arkadaşlarımız ile görüşerek bu adaletsizliği gidermeye çalışacağız. Yaptığımız tüm çalışmalarda halkımız ile ortaklaşacağız” diye konuştu.

80 trilyon borcu var

AKP’li belediye başkanının hiç çalışmamasına rağmen çok borçlu bir belediye bıraktığını söyleyen Mukaddes Kubilay ise, “AKP eski belediye başkanı 45 trilyon civarında borç olduğunu söylemişti. Ama bugün belediyeyi devraldığımız vali yardımcısı Ercan Ateş’in söylemi ile 80 triyona yakın bir borç var. Özetle enkaz devraldık. Bu borç da daha resmi olmayan bir borç. Çünkü biz daha ne kadar borç olduğunu detaylı incelemedik” dedi.

Özgür Gündem Gazetesi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder