3 Eylül 2012 Pazartesi

Silahlı Ararat Aslanları Adlı Örgüt Kuruldu


Doğu Kürdistan'da, Kürdler baskıcı ve diktatör İran rejimine karşı Kürd halkını korumak ve gasp edilmiş haklarını geri almak için, Şêrên Arararê (Ararat Aslanları) isimli silahlı bir örgüt kurdular.

Ararat Aslanları (Şêrên Araratê), Youtube, Facebook ve bazı internet sitelerinden bir bildiri dağıttılar ve Kürdistan halkını İran rejimine karşı korumak için, siyasi oluşumlar ve silahlı ordu kurduklarını yayınladıkları Kürdçe bildiriyle açıkladır.
Kürdçe Bildiriyi Dengê Agirî Haber Sitesi Olarak Türkçeye Çevirip Siz Değerli Okurlarımızla Paylaşıyoruz;


İşte Şêrên Araratê'nin Çiya Agirî ismiyle kamuoyuna açıkladığı bildiri.

KOMUOYUNA

Kürdistan'ın üç parçasında ilerleme var, ama malesef ki doğu Kürdistan'da sessizlik hakim. Doğu Kürdistan partileri, doğu Kürdistan'daki olaylara karşı çalışmalar yapamıyorlar. Özellikle güneyde çalışmalar yapanlar hiç bir çalışma yapamıyorlar. Bundan dolayı biz yurtsever Kürdistanlı gençler, Şêrên Araratê (Ararat Aslanları) adlı siyasi, askeri, silahlı bir oluşuma gidiyoruz.

Biz bağımsızız bir oluşumuz. Herkesin yardımını kabul ederiz ama Kürdistan'ı sömüren dört devletin yardımlarını kabul etmiyoruz. Biz gücümüzü Kürdistan dağlarından alıyoruz, sırtımızı Kürdistan dağlarına dayıyoruz. Özelliklede Agıri (Ağrı) dağına.

Türk devletinede sesleniyoruz; Bizim çalışmalarımıza müdahale etmeyin ki, bizde Türk devletine müdahale etmeyelim.

Şêrên Araratê (Ararat Aslanları), Qazî Mihemed, Qasimlo ve Simko'nun yolunda yürüyecek.

Bütün doğu Kürdistan halkına çağrıda bulunuyoruz; Bizi kollayıp, destekleyin. Kürt gençlerinden isteğimiz; Şêrên Araratê'nin saflarına katılıp, halkımızın özgürlüğü için savaşın.

Biz demokratik bir İran, federal bir Kürdistan için çalışıyoruz.

30/08/2012

Şêrên Araratê
Çiya Agirî

Dengê Agirî News Agency 


Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz

Bildiri; http://seren-ararat.blogfa.com/

Video; http://www.youtube.com/watch?v=dkmYzuCStUw




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder