4 Eylül 2012 Salı

Aksoy, Hamur'daki toplu mezarı sordu


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Hamur’daki toplu mezarda 2 yıl önce bulunan kemiklerin kimliğinin belirlenip belirlenmediğini Adalet Bakanı’na sordu. Aksoy, Ağrı ve ilçelerindeki toplu mezar sayısının da açıklanmasını istedi.


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, DSİ’nin Ağrı’nın Hamur ilçesinde 4 Ekim 2010 tarihinde yaptığı kazı sırasında bulunan kemikleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.

Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen soruşturmanın geldiği aşama ile ilgili olarak bölge halkının bilgilendirilmediğini belirten Aksoy, “Bölge halkı büyük bir merak ve tedirginlikle toplu mezarda ortaya çıkan kemiklerin kime ait olduğunun açıklanmasını beklemektedir” dedi.

Söz konusu toplu mezardaki kemiklerin kime ait olduğunun tespit edilip edilmediğini soran Aksoy, “Cumhuriyet Savcılığı’nın başlatmış olduğu soruşturma sonuçlanmış mıdır? Soruşturma sonucunda kamu davası açılmış mıdır? Ergenekon örgütüyle bağlantısı ortaya çıkmış mıdır?” diye sordu.

Aksoy’un yanıt istediği sorular şöyle: “Ağrı ve ilçelerinde ortaya çıkan toplu mezar sayısı kaçtır? Bu mezarlarda kaç kişinin kemikleri ortaya çıkmıştır?

Ortaya çıkarılan toplum mezarlarda kemiklerin kime ait olduğu tespit edilmiş midir?

Toplu mezar olduğu tespit edilen ancak henüz kazı çalışması yapılmayan yerler var mı?”

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder