14 Eylül 2012 Cuma

Doğubayazıt Belesiyesi Çocuk Gelişim Atölyesinden Kitlesel Başarı

 Doğubayazıt Belediyesi tarafından açılan Çocuk Gelişim Atölyesi'nin “Önce çocuklar vardı (pêşiyê zarok hebûn)" “projesi ile sanat atölyesinde özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler büyük başarı elde etti.


Belediye Çocuk Gelişim Atölyesi'nin “Önce çocuklar vardı (pêşiyê zarok hebûn)" sanat atölyesinde özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler  büyük başarı elde etti. Kitlesel başarıda ücretli dersanelere oranla büyük başarı elde eden Çocuk Gelişim Atölyesi Doğubayazıtlı gençlere ve çocuklara ücretsiz kurs imkanı sağlıyor. Sanat Atölyesi kapsamında bulunan 17 öğrenciden 15’ini çeşitli üniversitelerin Güzel sanat fakültelerine ve güzel sanatlar lisesine yerleştirme başarısı gösterdi. Elde ettikleri başarının ekonominin arka planda olduğunu ve özveri ile gerçekleştiğini belirten sanat atölyesi öğretmeni ressam Musa Teymur,”Uzun bir süreden beridir hummalı bir şekilde bu sınavlara hazırlanıyoruz. Gençlerimizi sadece sınava değil sosyal hayatta daha aktif olmasını sağlayacak aktiviteler gerçekleştirdik. Başarımız sadece çalışmaktan değil gençlerimizle öğretmen arkadaş diyalogu çerçevesinde ilerledi” dedi.

Motivasyonlarının düşük olmasına rağmen sosyal etkinliklerle sınava hazırlandığını belirten Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kazanan Nuran Tosun ”atölyede başarı azmini öğrendik. Belediyenin sağladığı imkanlar sayesinde biz kazandık. Bir sanatçının yetişmesi için gerekli bütün imkanlar bize sağlandı. Bu emekler sayesinde bizde bu sınavı kazandık” dedi. Milli Eğitimin kendilerine herhangi bir çalışma imkanı sağlamadığından yakınan Tosun,”ücretsiz bir şekilde buraya kaydolduk. Milli eğitimden herhangi bir destek görmediğimiz için buraya geldik. Hocalarımızın emeğini boşa çıkarmayarak dereceler ile çeşitli okullar kazandık, ayrıca biz gençlere bu imkanları sağlayan belediye yönetimine de teşekkür ederiz’’ dedi.

Kaynak: http://www.dogubayazit-bld.gov.tr/tr/index





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder