7 Eylül 2012 Cuma

Patnos Hayaline Kavuşuyor


Ağrı Patnos'un BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, göreve başladığı 4. senesinde vaatlerini tek tek yerine getirirken, ilçenin 75 yıllık özlemi olan ve bugüne kadar yaklaşık 10 belediye başkanının söz verip de getiremediği Köseler suyunu getiriyor.

AĞRI - Patnos Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, ilk defa Süphan Dağı eteklerinde bulunan Köseler köyünde yapıldı. Meclis toplantısında şehrin sorunları gündeme getirilirken en önemli konunun ise Köseler Suyunun Patnos'a getirilmesi oldu. Dana sonra Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, Köseler Suyu ile ilgili çalışmaları yerinde göstererek buradaki ilgililerden bilgi aldı. Köseler içme suyunun Patnos'a getirilmesi işinde görevli Mühendis Şakir Alkan, böyle bir hizmetin çok zor olduğunu ve Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Alkan, Köseler köyünde bulunan ve saniyede 300 Litre Su basan kaynağın mevcut depoya olan uzaklığının 48 kilometre olduğunu söyledi. Alkan, "Biz bu suyu Patnos merkezde bulunan depolara getirmek için 10 kilometrede bir yaklaşık 50 tonluk 5 depo ile güçlendirdik. Yaklaşık 6 ekip ile geceli gündüzlü çalışıp Kurban Bayramı'na yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 48 kilometrelik bu çalışmamızda kullandığımız borular hijyenik, çok kaliteli ve 250 sene garantili borular. Bu bizim yaptığımız işin ciddiyetini gösteriyor" dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ise, yaptıkları işin ciddiyetinin kullandıkları borulardan belli olduğunu belirterek, "İhale çıktığımızda İller Bankası ve diğer birimlerden aldığımız bilgiler dahilinde yapacağımız işin maliyeti 24 milyon TL olarak değer verilmişti. Biz ihaleye çıktığımız zaman bizim için önemli olan unsur temiz işçilik ve fiyat farkıydı. İhalemizi 12 milyon TL'ye verdik. Verilmiş olan tarihten önce işi teslim etmeye hazırlanan firmamıza teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Yılmaz; Köseler suyunu Patnos'a getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu suyu getirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Projemiz başladığı Günden beri yaklaşık 10 kere mahkeme kararı ile durduruldu. Yılmadık, yolumuza devam ettik. En çok zorlandığımız nokta kamulaştırma sorunuydu. Halkımızın arsasından, tarlasından geçecek olan isale hattına izin verilmemesiydi. İkili ilişkilerimiz sayesinde hepsinin gönlünü aldık ve yolumuza devam ettik. Rabbime binlerce şükürler olsun ki işin sonuna geldik. İnşallah Kurban Bayramı'nda Patnos halkına vereceğim en güzel hediye Köseler suyu olacak. En ücra köşedeki mahallem ve vatandaşlarımın hepsi bu suyu kullanacaktır" diye konuştu.
Başkan Yılmaz; Patnos nüfusunun 1 milyon olana dek Suyun yeteceği müjdesini de verdi. Yılmaz, "Allah nasip ederse seneye de Patnos ilçesinin su şebekesini yenileyeceğiz ve susuz ev kalmayacak" şeklinde konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder