20 Eylül 2012 Perşembe

Haber takibi yapan DİHA muhabirine hapis cezası


AĞRI - Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde Barış Grubu üyelerinin bölge gezisini takip eden DİHA muhabiri Veysel Şimşek 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde, 2009 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın talebi üzerine Kandil’den gelen Barış Grubu üyelerinin bölge gezileri sırasında haber takibi yapan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Veysel Şimşek ve onları karşılayan BDP Genel Merkez çalışanları Hamit Duman ile Nevzat Tedik hakkında açılan davanın 2. Duruşması görüldü.


2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanunu yasasına muhalefet ettikleri gerekçesi ile Patnos Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti DİHA muhabiri Şimşek, BDP’li Hamit Duman ile Nevzat Tedik’e 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Şimşek’in elinde kamera olmasına rağmen gösteri ve yürüyüş kanununa muhaletef ettiği iddia edildi, haber amaçlı telefon görüşmeleri de suç sayıldı. Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ile yapılan telefon konuşmasında Şimşek’in ‘Tamam Başkan’ şeklindeki sözleri talimat şeklinde ele alındı.

Mahkeme skandal bir değerlendirmede bulunarak muhabir Şimşek ve BDP’lilerin suç işleme eğilimlerinin olduğunu söyledi.

Mahkeme tarafından verilen karar avukatlar tarafından temyize gönderildi.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder