11 Eylül 2012 Salı

HPG’li Erten ve Adlin Binlerce Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

AĞRI (DİHA) – Hakkari’nin Çukurca (Çelê) İlçesi’nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Ali Adlin (Birusk Bazid) ve Mehmet Emin Erten (Şahin Serhat) Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenin ardından taziye çadırlarına doğru yürüyüşe geçen kitleye Çiftepınar Mahallesi’nde polisler tarafından gerçekleştirilen müdahale sonrası mahalle aralarında başlayan çatışmalar devam ediyor.


Hakkari’nin Çukurca (Çelê) İlçesi’nde 4 Ağustos tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Ali Adlin (Birusk Bazid) ve Mehmet Emin Erten'in (Şahin Serhat) cenazesi yüzlerce kişi tarafından Doğubayazıt’ta karşılandı. Çaldıran yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan cenaze alkışlarla kent merkezine getirildi.Cenaze törenine BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya, BDP Taşlıçay İlçe Başkanı Abdulrezak Kaya, BDP Patnos İlçe Başkanı M.Şirin Güler, BDP Diyadin İlçe Başkanı M.Şerif Kaya, BDP Kars İl Başkanı Şerafettin İldirin ve binlerce yurttaş katıldı. Konvoyla birlikte cenazeler ilk önce Barış Mahallesi’nde bulunan HPG’li Adlin'in ailesinin evine getirildi. Ardından Yeni Mahalle’de bulunan HPG’li Erten'in ailesinin evine götürüler cenazeler, Doğubayazıt İlçe Mezarlığı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüşle götürüldü. Kitle yürüyüş boyunca, “Biji Serok Apo”, “PKK Halktır halk burada”, “İntikam”, “Selam selam İmralı’ya bin selam” ve “Beyazıt ovası Apocular yuvası” sloganları atıldı. BDP ilçe binası önünde toplanan ikinci bir grup kitleyi alkışlayarak yürüyüşe katıldı. Doğubayazıt mezarlığına getirilen cenazeler dini vecibeler yerine getirildikten sonra defnedildi. Defin işlemlerinin ardından bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan BDP Doğubayazıt İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya “Bugün Kürt halkı iki barış güvercinini daha toprağa verdi “ dedi.

‘Erdoğan BDP’ye hakaret etme gücünü partisindeki Kürtlerden alıyor’

Kaya’nın ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Aksoy ise yaşamını yitirenlerin ailesine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında zulme karşı sessiz kalmamak gerektiğini belirtti. “Bizler şehit düşen arkadaşlarımıza layık olmalıyız” diyen Aksoy, “Kim isterdi ki bu genç yaşlarında bu evlatlarımız yaşamlarını yitirsin, kimse istemezdi. Ama nasıl oldu da bu insanlarımız yaşamlarını yitiriyor. Erdoğan Kürt halkının hakları için hiçbir zaman adım atmak istemiyor. Barış isteyen biri öncelikle operasyonların durdurmasını istemeli. Erdoğan’da barışın öncelikle teslim olmaktan geçtiğini söylüyor” dedi. Başbakan Erdoğan’ın bugün Kürtlere hakaret etme cesaretinin partisinde bulunan Kürt milletvekillerinden aldığına dikkat çeken Aksoy, “Bugünden sonra yaşanan bu haksızlığı gördükten sonra gerçekleri söylemek gerekir. Adı ne olursa olsun kim olursa olsun kim milletvekilliği yaparsa imansızdır, haindir. Bizde diyoruz ki asıl şerefsiz olan senin yanındaki Kürtlerdir. Asıl şerefsiz sensin” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cenaze sonrası kitleye müdahale

Türk annelerine çocuklarını askere göndermeme çağrısı yapan Aksoy, "Askere giden Kürt ve Türk evlatları birbirini öldürüyor. Hiçbir anne çocuğunu askere göndermemelidir" dedi. BDP’li milletvekillerinin Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde HPG'lilerle karşılaşmasına da değinen Aksoy, “Bu gün nasıl ki çocuklarımızı son yolculuğuna uğurluyorsak yarın da gördüğümüz yerde kucaklarız. Kürt halkının evlatları ile bağlarını koparmaya çalışıyorlar. Bizler hiçbir zaman ne gerillamızdan vazgeçeceğiz ne de Önderliğimizden vazgeçeceğiz. Özgürlüğümüz Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından taziye çadırlarına giden kitleye Çiftepınar Mahallesi’nde polis müdahale etti. Polisin biber gazı ile gerçekleştirdiği müdahalenin ardından çıkan çatışma mahalle aralarında devam ediyor.



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder