23 Eylül 2012 Pazar

HPG-BİM; Ağrı'lı Hüseyin İlizdir Yaşamını Yitirdi


HPG, Beytüşşebap Tugay Komutanlığı'nın Bayrak tepesine yönelik gerillalar tarafından gerçekleştirilen eylemde yaşamını yitiren bir gerillanın kimliği açıkladı.
HPG gerillaları, 19 Eylül günü saat 21.30’da Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Tugay Komutanlığı’nın güvenliğini sağlayan Bayrak tepesine baskın düzenlemişti. 10 askerin öldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı baskında 4 gerilla yaşamını yitirmişti.


HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) dün yaşamını yitiren gerillalardan 3’ünün, Van doğumlu, Faraşin Delila kod adlı Aysel Demirkaya, Bitlis doğumlu, Ernesto Cilo kod adlı Naif Altın ile Antalya (aslen Diyarbakır Erganili) doğumlu, Aram Bewar kod adlı İsa Kaya olduğunu açıklamıştı.

HPG-BİM, bugün yaptığı açıklama ile yaşamını yitiren diğer gerillanın da kimlik bilgilerini açıkladı.

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

-Ağrı-Doğubayazıt doğumlu, Rojdi Bazid kod adlı Hüseyin İlizdir

HPG-BİM açıklamanın devamında yaşamını yitiren gerilla Hüseyin İlizdir’in yaşam ve mücadelesi hakkında şunları belirtti:

“Ağrı Doğubeyazıt doğumlu Rojdi arkadaş yurtsever bir çevrede yetişip 2009 yılında hareketimize katılmıştır. Kürdistanlı olmak işgal ve imha yönetimlerine tanıklık ederek yaşamak ise Rojdi arkadaşımızda bunlara hem tanıklık etmiş hem de yaşamıştır. O bu gerçekliğin farkında olarak Özgürlük mücadelesine dört elle sarılmış ve yüreğindeki isyanı Kürdistan dağlarında yoldaşlarıyla birlikte daha bir gürleştirmiştir.

Mütevazı ve olgun kişiliğiyle dikkat çeken Rojdi arkadaşımız ideolojik olarak kendini eğiterek güçlendiren bir yoldaşımız olmuştur. Bu birikimlerini her türlü alanımızda özveriyle katılım sağlayarak uygulama çabasında olan Rojdi arkadaşımız en son Botan Sahamızda aktif olarak mücadelesini yürütmüştür. 2012 Yılı hamlesel sürecimize dönük olarak derin ve güçlü yoğunlaşmaları olan Rojdi arkadaş üç yoldaşıyla birlikte 19 Eylül günü Beytüşşebap tugay komutanlığının güvenliğini alan Bayrak tepesi eyleminde şahadete ulaşmıştır. Özgürlük Şehitleri kervanına uğurladığımız Rojdi arkadaşımızda büyüyen mücadelemizin aydınlatıcı gücü olacaktır.”

ANF

1 yorum: