6 Eylül 2012 Perşembe

Halil Aksoy'un Danışmanının Evine Baskın


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un Basın Danışmanı Mehmet Ergül’ün evine baskın düzenlendi. Baskında evin kapı ve pencereleri kırıldı
Doğubayazıt"ta gece saat 03.00 sularında Çiftepınar Mahallesi"nde oturan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy"un Basın Danışmanı Mehmet Ergül"ün evine, özel harekat timleri baskın düzenledi. Kapı ve pencerelerin kırıldığı baskında, Ergül"ün darp edildiği ve kafasının da kırıldığı öğrenildi.


Elektriklerinin kesilerek baskın yapıldığını belirten Ergül"ün annesi Zozan Ergül, baskının düşmanca bir uygulama olduğunu söyledi. Ergül, “Evimizin kapılarını kırdılar. Kadın ve çocukları bir odaya koydular. Yeni doğum yapan gelinime dahi hakaret edip, tokat attılar. Oğlumun kafasını kırdılar. Aradılar evi, bir şey bulmayınca gittiler. Evimizde hiçbir şey yok, evdeki gazetelere bile baktılar” dedi.

Ergül, 90"lı yıllarda bile bu durumları yaşamadıklarını kaydetti.
Baskın sırasında ev tamamen dağıtılırken, gözaltına alınan olmadı.


Aksoy, danışmanının çoluk, çocuğuna yapılan insanlık dışı hakaretleri, sabah saatlerinde Twitter üzerinden şu cümlelerle duyurdu:

"Dün gece saat 02.00 sıralarında danışmanım Mehmet Ergül'ün Bazid'deki evi özel harekatçı polisler tarafından kapısı kırılarak baskın yapıldı. Hiçbir hukuki ve mantıklı gerekçesi olmayan baskın sırasında polisler, danışmanıma ve ailesine ağır hakaretlerde bulunmuşlardır. Yaklaşık 15 kişilik maskeli özel harekatçı evde iki saatten fazla arama yapmış, bu arada ev eşyalarını kırıp dökmüş, evde terör estirmişler. Bir özel hareket polisi danışmanıma ve eşine ağza alınmayacak küfürler ettikten sonra, kafasına silah dipçiğiyle vurarak yaralamıştır. Yapılan bu baskını ve danışmanıma yapılan fiziki saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bizi ve çalışma arkadaşlarımızı bu şekilde yıdıramazsınız".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder