10 Eylül 2012 Pazartesi

Patnos Belediye Meclisi Süphan Dağı'nda toplandı


AĞRI (DİHA) - Patnos Belediyesi Meclisi, aylık toplantısını Süphan Dağı eteklerinde yaparken, belediye, ilçenin su sorunun çözmek için Süphan Dağı'nın eteklerinde bulunan Köseler Suyu Projesi'ni hayata geçiriyor.


Patnos Belediye Meclisi, bir ilki gerçekleştirerek, aylık toplantısını Süphan Dağı eteklerinde bulunan Köseler Köyü'nde yaptı. Meclis toplantısına Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıda, Köseler Suyu'nun Patnos'a getirilme konusu gündeme geldi. Köseler Köyü'ne giden heyet, Süphan Dağı eteklerinde bulunan Köseler Suyu ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren firma yetkilisi Şakir Alkan, Köseler Köyü'nde bulunan ve saniyede 300 litre su basan kaynağın depoya olan uzaklığın 48 kilometre olduğunu belirterek, "Biz de yaptığımız çalışmalarla bu suyu ilçe merkezinde bulunan depolara getirmek için 10 kilometre de bir yaklaşık 50 tonluk 5 depo ile güçlendirdik" dedi. Alkan, 6 kişiden oluşan ekip ile çalıştıklarını belirterek, çalışmaları Kurban Bayramı'na kadar yetiştireceklerini söyledi. Alkan, 48 kilometrelik çalışmalarında kullanılan boruların hijyenik olduğunu ve 250 yıl garantili olduğunu söyledi.

'Proje 10 mahkeme kararı ile durduruldu'

Halkın sağlığı esas alınarak yapılan çalışmalarda, işin ciddiyetinin kullandığı malzemeden belli olduğunu belirten Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, "İller Bankası ve diğer birimlerden aldığımız bilgiler dahilinde yaptığımız çalışmanın maliyeti 24 milyon TL'dir. İhale yapıldığı zaman bizim için esas olan şey temiz işçilik ve fiyat farkıydı. İhalemizi alan firma 12 milyon TL'ye ihaleyi aldı" dedi. Köseler Suyu'nu ilçeye getirmenin sevincini yaşadığını belirten Yılmaz, "Bu suyu ilçeye getirmek için gecemizi gündüzümüzü kattık. Projemiz başladığı günden bu yana 10 defa mahkeme kararı ile durduruldu. Yılmadan yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Yılmaz, kamulaştırmada sorun yaşadıklarını belirterek, "Halkımızın arsasından, tarlasından geçecek olan isale hattı izin verilmemesiydi. İkili ilişkilerimiz sayesinde herkesin gönlünü aldık" dedi. Yılmaz, projenin tamamlanması ile ilçede su sorunun çözüleceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder