10 Eylül 2012 Pazartesi

Ararat Aslanları; Alî Reza Milanî Serbest Bırakıldı


Geçtiğimiz günlerde sitemize açıklamalarda bulunan Ararat Aslanları (Şêrên Araratê) adlı örgütün yöneticisi, Alî Reza Milanî adında bir arkadaşlarının Türkiye tarafından tutuklandığını ve İran’a teslim edilirse idam edileceğini belirtmişti, konuyla ilgili Dengê Agirî Haber Sitesi olarak seslerinin yükselmesi için elimizden geldiğince çaba gösterip konuyu dünyaya duyurmaya çalıştık. Son olarak dün Ararat Aslanları (Şêrên Araratê) adlı örgütün yöneticisi sitemize gönderdiği açıklama ile arkadaşlarının serbest bırakıldığını tarafımıza duyurdular, bizde bu açıklamayı siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.


DENGÊ AGIRÎ YE TEŞEKKÜRNAME

01.09.2012 Van - Çaldıran - Başkale yolu üzerinde Türk askerlerince gözaltına alınan arkadaşımız Elîrıza Mîlanî, 09.09.2012 tarihinde serbest bırakıldı. Şuanda Van'da olan arkaşımız, yarın Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne teslim edilip, siyasi mülteci olarak tanınıp, üçüncü bir ülkeye götürülecek. Arkadaşımız İran'a teslim edilmeyecek.

Dengê Agirî haber sitesine yürekten teşekkür ediyoruz. Arkadaşımız serbest bırakılması için, siz çok çaba sarf ettiniz. Emeğiniz çok.

Ararat Aslanları Güçleri (HŞA)

Dengê Agirî News Agency 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder