12 Eylül 2012 Çarşamba

Agıri'de Mağaralar soğuk hava deposu görevi yapıyor

 Agıri'nin Bazid ilçesindeki mağaralar, ''soğuk hava'' deposu görevi yapıyor.

İlçeye bağlı Taxılka (bardaklı) köyü sakinleri, Bazid-İdır karayolu üzerinde bulunan mağaraları ticari amaçlı kullanıyor.


Bölgede yaşayan bazı vatandaşlar, yıllardır erzaklarının saklanması ve bozulmaması için soğuk Hava deposu olarak kullandıkları mağaraları, yaz aylarında sergiledikleri içecekleri yoldan geçen vatandaşlara satışa sunmak için kullanıyor.
Mağaralarda soğuk içecek satarak geçimini sağlayan Ahmet Işık (66), bölgedeki mağaraların soğuk hava deposu görevi yaptığını belirtti. Yoldan geçen araçlara soğuk içecek sattıklarını ifade eden Işık, ''Bu mağaraları daha önce erzak saklamak için kullanırdık. Sonradan yaz aylarında buzdolabı kullanmaya başladık. Mağaraları da yoldan geçenlere Su ve soğuk içecek satmak için kullanıyoruz'' dedi.
Bölgede çok sayıda mağara bulunduğunu anlatan Işık, mağaraların Astım hastalarına da iyi geldiğini belirterek, ''Yer altından çıkan soğuk havayla mağaralar aynı zamanda şifa dağıtıyor. Astım hastaları bu mağaralara gelip şifaya arıyor'' ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder