2 Eylül 2012 Pazar

“Min Ciyavaz im- Ben Farklıyım” Programı 2 Ekim'de Ağrıda Olacak

Güney Kürdistan'ın (Irak Kürdistan'ı) Hewlêr (Erbil) kentinde yayın yapan Zagros TV'nin Min Ciyawazim (Ben Farklıyım) adlı yetenek programı, 2 Ekim 2012 de Ağrıda olacak. Birinci, ikinci, üçüncü ve dereceye girenler, çok büyük ödüller alacaklar. Programa buradan baş vurabilirsniz: http://www.minciyawazim.net/index.php



MIN CIYAWAZ IM
Yılardır Erbilde yapılan MIN CİYAWAZ IM( Ben Farklıyım) programı yine başlıyor.
MIN CİYAWAZ IM programı bir yetenek yarışma programıdır. MIN CİYAWAZ IM programının ön elemeleri Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölge ve şehirlerimizde örnek; Diyarbakır, Erbil, İstanbul, Mersin, Mardin, Wan, Tunceli, Van vb şehirlerde ayrıca başvuru yoğunluğuna göre seçilecek on üç şehirimizde yapılacaktır. MIN CİYAWAZ IM programının finaleri on üç bölüm olarak İstanbuldaki sahnemizde bir birinden değerli olan jurilerimiz ve seyircilerimizin de sms ile katılacakları canlı bir program şeklinde sunulacaktır.

MIN CİYAWAZ IM programının içeriği Müzik, Akrobasi, Taklit, Dans, Spor, Komedyenlik vb. Dalarda her türlü özel ve sanatsal yeteneğe açık olacaktır. MIN CİYAWAZ IM programı Kürtçe (Sorani, Zazakî, Kurmancî, Hewramî vb) olarak yapılacaktır.

MIN CİYAWAZ IM programının 26 bölüm sonunda değerli jurilerimizin ve değerli seyircileirmizin sms lerinin belirleyeceği en yetenekli, en başarılı birincimize büyük ödülü vererek noktalanacaktır.
Eger siz de yeteniğinize güvenip büyük ödülü kazanmak istiyorsanız buradan http://www.minciyawazim.net/basvuru.php formumuzu doldurunuz.


“Yetenek Sizsiniz”in Kürtçe versiyonu çekilecek.

“Min Ciyavaz im- Ben Farklıyım” adıyla ekrana gelecek yarışmayı Güney Kürdistan’tan yayın yapan Zagros TV yayınlayacak. Uydu üzerinden yayın yapan ve merkezi Erbil’de bulunan Zagros TV, yarışmayı Türkiye’de organize ediyor.

Ön elemeler Diyarbakır, Mardin ve Batman’da

Jüri üyeliğini ünlü Kürt sanatçılar Xêro Abbas ve Hekim Sefkan üstlendiği yarışma, 26 bölüm olacak. Yarışmayla ilgili en dikkat çeken unsur ise ön eleme ve finallerin Türkiye’de yapılacak olması. Yarışmanın ön elemeleri İstanbul, Diyarbakır, Van, Mardin, Mersin, Batman, Hakkari, Muş, Ağrı, Kars, Tunceli, Şanlıurfa’da yapılacak. Türkiye dışındaki tek ön eleme Güneydeki Hewlêr (Erbil) kentinde olacak.

Ön eleme için düşünülen Batı Kürdistan'lı (Suriye) Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kamışlo’dan ise savaş durumu nedeniyle vazgeçildi. Kürtçe Yetenek Sizsiniz’in ilk ön elemesinin 8 Eylül’de İstanbul’da yapılması planlanıyor. Diyarbakır’da yapılacak yarışmanın ön elemesine ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir destek verecek.

Final İstanbul’dan canlı yayınlanacak

26 hafta sürecek olan ön elemeler sonunda 92 kişi veya grup, finale kalacak. İstanbul’daki final serüveni de 13 hafta sürecek ve Zagros TV’den canlı olarak yayınlanacak. Yarışmanın İstanbul’daki bölümleri Şişli’de tutulan bir stüdyodan gerçekleşecek. Yarışmayı kazanacak yetenekliye bir daire ya da daire karşılığı para ödülü verilecek. Finali ise ünlü Kürt sunucu Rewşan Çeliker sunacak. Yarışmaya yaş gözetmeksizin müzik, akrobasi, oyunculuk, dans, sihirbazlık, spor, enstrüman, hayvan eğitimi gibi alanlarda yetenekli herkes başvurabilecek. Layen Prodüksiyon’un organize ettiği yarışma için başvurular www.minciyawazim.net internet sitesinden yapılıyor. Yarışmanın İstanbul’da düzenlenecek olması güvenlik önlemleri alınması konusunu da gündeme getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder