9 Eylül 2012 Pazar

Aksoy, Eve Baskın Zulümünü TBMM'ye Taşıdı


Bir kaç gün önce; BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un danışmanı Mehmet Ergül’ün Doğubayazıt’taki evi, gece saat 02.00 de polisler ve Özel Hareket timlerince basılıp, iki saat boyunca aranmıştı. Kar maskeli Özel Hareket timleri, kapının zilini çalarak içeri girmek yerine; evin bahçesinin ve evin kapılarını kırıp içeri girmişlerdi. İki saat boyunca evdeki her şeyi kırıp, dökerek arama yapan Özel Hareket Timleri; Mehmet Ergül’e ve yeni doğum yapmış eşine dipçiklerle vurup, ikisinide darp etmişti. Kafası yarılan Mehmet Ergül hastaneden darp raporu almıştı. Danışmanının evine yapılan çirkin ve düşmanca baskını, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, meclise taşıdı. Aksoy, danışmanı Mehmet Ergül’ün evine yapılan baskını, soru önergesi olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sordu. Soru önergesini siz değerli Dengê Agirî Haber Sitemiz okuyucularıyla paylaşıyoruz:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİNtarafından Anayasa’nın 98. ve Meclis İçtüzüğünün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Halil AKSOY
Ağrı Milletvekili

Ağrı Doğubeyazıt’ta ikamet eden danışmanım Mehmet Ergül’ün evine 06.09.2012 tarihinde gece saat 02.00 sıralarında özel harekat polislerinin katıldığı bir operasyonla baskın yapılmıştır. Baskın sırasında evin çelik kapısı kırılarak, hiçbir uyarı yapılmadan kar maskeli polisler ağır silahlar eşliğinde içeri girmişlerdir. Evde bulunan danışmanım, eşi ve küçük çocukları şok geçirerek, olanları izlemişlerdir. Baskın sırasında özel harekat polisleri danışmanım ve ailesine ağır hakaretlerde bulunarak, tehdit etmişlerdir. Ayrıca bir özel harekatçı Mehmet Ergül’ün başına silah dipçiğiyle vurarak yaralanmasına neden olmuştur. İki saatten fazla süren arama neticesinde evin eşyalarına zarar verilmiş, ayrıca arama neticesinde suç unsuru olabilecek hiçbir şeye de rastlanmamıştır. Arama gerekçesi ise, 155’e yapılan isimsiz bir ihbardan kaynaklandığı ifade edilirken, arama gerekçesi ne olursa olsun bu şekilde çatışmaya girer gibi yapılan bu baskın sonucunda danışmanım ve ailesi ciddi maddi ve manevi zarar uğramıştır.

Bu bağlamda;

1- Danışmanım Mehmet Ergül’ün evine yapılan baskının amacı nedir? Arama için mahkemeden karar alınmış mıdır?

2- Polislerin ifadesine göre, isimsiz bir ihbara üzerine düzenlen bu baskında danışmanımın evi özellikle mi seçilmiştir? Her gelen isimsiz ihbarlar üzerine yurttaşların evine böyle operasyon düzenleniyor mu?

3- Baskına katılan polis sayısı kaçtır? Kar maskeli özel harekatçıların baskına katılmasının nedeni nedir?

4- Kapı zili çalınmadan, çelik kapı neden kırılmıştır? Eve operasyon düzenlenmesinin amacı nedir?

5- Ev halkına hakaret eden özel harekat polisleri tespit edilmiş midir? Bunlar hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

6- Danışmanımın kafasına dipçikle vurarak yaralayan polis tespit edilmiş midir? Bu polis hakkında idari ve cezai işlem başlatılmış mıdır?

7- Operasyon sırasında danışmanımın evinde meydana gelen maddi zararlar karşılanmış mıdır? Bu konuda bir girişiminiz olacakmı?

Kaynak: Dengê Agirî News Agency

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder