3 Eylül 2012 Pazartesi

AĞRIDA KAÇAK ÇAY SATIŞINDA MÜTHİŞ ARTIŞ


İran sınırında bulunan Ağrı’da, yasa dışı yollarla sokulan kaçak çay ve sigaralar her yerde satılıyor. Kentin tüm pazar ve işyerlerinde bulunan ve yaygın olan kaçak çayın kilosu şu sıralar Celalettin Cerrah'ın açıklamarından dolayı tavan yaptı. 15 liraya kadar satılan çaylar, işyerlerindeki tezgahları boy boy süslüyor. Ağrı'ya ailelerini ziyarete gelenler ve gezmeye gelenler, sevdiklerine hediye etmek için yanına aldıkları çay paketleriyle dönüyorlar.


Bağımlısının içmediğinde baş ağrısı yaptığı kaçak çaylar, hem paket halinde hem de tezgahlarda açık şekilde satılıyor.

Ağrıda son bir haftada kaçak çay satışı, yüzde 300 arttı. Bugün konuştuğumuz kaçak çay satıcıları; Artık satmak için kaçak çay bulamadıklarını, ellerindeki tüm stokların son bir haftada tükendiğini belirttiler. Kaçak çaya oranla kaçak sigara satışınında son bir haftada müthiş arttığını belirten çay satıcıları, artışın sebebinin Osmaniye valisi Celalettin Cerrah'ın "kaçak çay içmeyin, kaçak sigara içmeyin. Bunların paraları PKK'ye gidiyor", açıklamalarının neden olduğunu ve bundan dolayı Kürt halkının çok öfkeli olduğunu ve tepki amaçlı herkesin kaçak çay ve kaçak sigara olmak üzere kaçak malzemeler tükettiğini belittiler.

Konuştuğumuz her kaçak çay ve kaçak sigara satıcısının, bize anlattıkları özetle şöyle;
"İran sınırında bulunan Ağrıda, hiç bir zaman kaçak çay ve kaçak eşya sorunu olmazdı. Ama son yedi günde başta çay ve sigara olmak üzere kaçak eşyaların satışının yüzde 300 lerdeki artışı, Ağrıdaki tüm stokları bitirdi. Şuan elimizde, neredeyse hiç kaçak çay ve kaçak sigara kalmadı desek yeridir. Ancak bu sefer daha çok çay ve sigara sıparişi verdik, artık kaçak çay ve kaçak sigaralar için kalmadı demekten yorulduk. Ağrıya gelen misafirler bile, buradan kaçak çay alıp götürüyorlar. Bazılarıda kaçak çayı hediye etmek için aldıklarını söylüyorlar. Kaçak çay şimdi altın gibi değerlendi. Eskiden kilosunu 8 ila 10 lira arasında zor satabiliyorken şimdi pazarlıksız 15 liraya rahat satıyoruz. Bu kadar çok tüketilmeye devam ederse, 20 ye bile çıkar" açıklamarında bulundular.

Dengê Agirî Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder