19 Eylül 2012 Çarşamba

Diyadin'de hayatını kaybeden 2 gerillanın kimliği açıklandı


Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 15 Eylül günü yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlik bilgileri HPG tarafından açıklandı.


HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “15 Eylül günü 11.00-12.00 saatleri arasında Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Gordê köyü yakınlarında göreve giden gerillalarımız ile operasyona çıkan işgalci TC ordusu arasında bir çatışma yaşanmış, yaşanan çatışma sonucunda bir binbaşı öldürülmüş 6 asker ise yaralanmıştır. Bu çatışmalarda ayrıca 2 gerillamız kahramanca direnerek şahadete ulaşmıştır” dedi.

Hayatını kaybeden gerillalara ilişkin şu bilgiler verildi:

Suruç/Urfa doğumlu, Remzi Suruç kod adlı Sami Ercan: 1990’lı yıllarda gerilla mücadelesiyle tanıştı, 1995 yılında PKK saflarına katıldı. HPG-BİM, “Remzi arkadaşımız Behtinan Sahasından Serhata kadar birçok bölgemizde sorumluluk alarak üstün bir performansla gerilla sahalarımızda bulunmuştur” dedi.

Bitlis doğumlu Berxwedan Jiyane kod adlı Engin Güven: 2006 yılında gerillaya katıldı. HPG-BİM, “genç ve dinamik özelliklerinin yanı sıra öğrenmeye büyük bir merak besleyen Berxwedan’ın dağların ve gerillanın her ayrıntısını zihnine” kaydettiğine dikkat çekerek, “Berxwedan yoldaş edindiği tecrübelerle kısa zamanda önemli gelişmeleri yaratacak bir düzeye ulaşmıştır” dedi.

HPG-BİM, her iki gerillanın Türk ordusuna karşı “büyük bir direniş” sergilediğini ifade ederek “Her iki yoldaşımızda yeni yaşamı ve mücadeleyi yaratan PKK direnişçiliğini mermilerinin sonlarına kadar düşman karşısında kullanmışlardır. Ölümsüzlük Şehitleri kervanına katılan her iki yoldaşımızın anısı direnişimizi yükseltmek olacaktır” diye belirtti.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder