28 Mayıs 2014 Çarşamba

Özgür Gündem'in Bugünki Manşeti: Agirî müjde olacak

Êhmedê Xanî, Evdalê Zeynikê’nin kenti Agirî ve Norşîn, Kürdistan halkına ve önderine zafer müjdesi vermeye hazırlanıyor. AKP’nin gasp ve hırsızlık siyaseti, 1 Haziran seçimlerinde sandığa gömülecek; Agirî ve Norşîn, Demokratik Özerkliği inşa iradesini perçinleyecek.


BİRLİK KAZANDIRIR   

AKP’nin 14 kez yenilmesine rağmen YSK eliyle tekrarlattığı Agirî ve Norşîn seçimlerinde finale doğru gidiliyor. Alimlerin de katıldığı BDP’nin seçim çalışmalarına halkın yoğun ilgisi sürerken, BDP Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık, “Kürt halkı birlik olarak gaspçılara gereken dersi verecek” dedi.

ÖNDERE MÜJDE VERELİM   

Mitinge dönüşen mahalle toplantılarına katılan Pervin Buldan ise Agirî’nin isyanların önder kenti olduğunu belirterek, “1 Haziran’da hep birlikte kazanacağız. Ben 1 Haziran’da Sayın Öcalan’la görüşmeye gideceğim. Ağrı’da kazandığımızın müjdesini Sayın Öcalan’a vereceğim” dedi.

Birliğimiz herkese ders verecek

Yerel seçimlerin 1 Haziran’da tekrarlanacağı Agirî’de BDP belediye eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, her akşam mahallelerde düzenledikleri toplantılarda halkla bir araya geliyor. Kazımkarabekir Mahallesi’nde yüzlerce yurttaşın katıldığı halk toplantısına yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da katıldı. AKP’nin 30 Mart’ta kenti kuşattığını ifade eden Sırrı Sakık, “AKP’nin bakanları her gün burada sizlere yalvarıyorlar ‘Bize oy verin’ diye. Biz sizden oy istemiyoruz. 30 Mart’ta verdiğiniz iradeyi onlardan geri isteyin. Halkın birlikteliği herkese ders verir. Bakın bütün kurumları ile gelip size yalvarıp sizden oy istiyorlar” dedi.
Halka diz çöktüremezler

Pervin Buldan ise, “Ağrı halkı 30 Mart’ta değerlerine, şehitlerine, eşbaşkanlarımıza ve partimize sahip çıktı. Ama bu ülkeyi yönetenler sizlerin iradenize ve birlik olmanıza karşı söylenecek söz bulamadılar. Yaptıkları şey oylarınızı çaldılar ve iradenize el koydular. Onlar oylarımızı çalabilirler, her şeyi yapabilirler, ama onlar bu halkın iradesine el koyamazlar ve bu halka diz çöktüremezler. Bu halk o kadar büyük ve onurlu bir halk ki bu güne kadar bu ülkeyi yönetenler bu halk üzerine her türlü baskı ve kötülüğü yaptılar, ama bu halk onlara diz çökmedi. Ölümler oldu. Cezaevleri oldu ama bu halk mücadelesinden tek bir adım geri atmadı. Bu halk hiç bir zaman ilkelerinden taviz vermedi. Kendi dili ve kültürü ile yaşamayı hedef aldı” ifadelerini kullandı.

Avrupa’dan destek

Avrupa’nın farklı ülkelerinden 40 iş insanı, BDP Agirî belediye eşbaşkan adaylarına destek için kente geldi. Agirî Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık ve HDP Milletvekilli Demir Çelik tarafından karşılanan grup, BDP’li eşbaşkanlar ile esnafı gezerek, BDP için destek istedi.

Eski bakana protesto

Seçim çalışması için Agirî'ye giden eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, esnaflar tarafından domateslerle protesto edildi. Protesto üzerine olay yerine gelen BDP Agirî Belediyesi Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık Yıldırım'ı koruyarak, halkı sakinleştirmeye çalıştı. Çarşı esnafına duyarlılık çağrısında bulunan Sakık, "Demokratik hakkınızı sandıkta gösterin" dedi. Çarşı merkezindeki gerginlik bakan Yıldırım'ın çarşıyı terk etmesi ile sona erdi.

Öcalan’a müjde vereceğim

Seçime günler kaldığına değinen Pervin Buldan, “Onun için birlik olacağız. Beraber olacağız. El ele verip, bu ülkeyi yönetenlere bir kez daha irademizi göstereceğiz. 1 Haziran’da burada hep birlikte kazanacağız. Ben 1 Haziran’da Sayın Öcalan’la görüşmeye gideceğim. Ağrı’da kazandığımızın müjdesini Sayın Öcalan’a vereceğim” diye konuştu.

Bu arada, Agirî’ye giden din alimleri, Cumhuriyet Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Ardından 3 gruba ayrılan din alimleri, yoğun ilgi eşliğinde Eski Van, Cumhuriyet ve Yeni Van caddelerinde bulunan esnafı ziyaret etti.

Özgür Gündem Gazetesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder