28 Mayıs 2014 Çarşamba

Mardin ve Urfa’da pusulama, Hakkari ve Ağrı'da operasyon

Türk ordusu Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde pusulama faaliyetlerinde bulunurken Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ise askeri operasyonlar düzenledi.


HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada Mardin, Urfa, Hakkari ve Ağrı’daki askeri hareketliliği ilişkin bilgi verdi.

HPG-BİM, “27 Mayıs tarihinde saat 20:00'da işgalci TC ordusu Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Çalê, Cebilgravê, Falatê köyleri ile Urfa'nın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesi çevresinde 4 zırhlı araçla pusulama faaliyetleri gerçekleştirmiştir. TC ordusunun bu faaliyetleri gecenin geç saatlerine kadar devam etmiştir” dedi.

 25 Mayıs tarihinde saat 08:00'de işgalci Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı More ve Xalane köylerinin kırsalında bir operasyon başlatıldığını belirten HPG-BİM, “Bu operasyon 16:00'da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” bilgisini verdi.

HPG-BİM, Ağrı’daki operasyon konusunda şunları ifade etti: “27 Mayıs tarihinde işgalci TC ordusu Ağrı'nın Bazid ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Saat 13.00'de Gerilla güçlerimiz başlayan bu operasyona karşılık vermiştir. Gerillalarımızın bu operasyona karşılık vermesinin ardından operasyon sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Ayrıca bu bölgelerde yeni operasyon hazırlıkları da yapılmaktadır.”

Fırat Haber Ajansı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder