23 Mayıs 2014 Cuma

Ahmet Türk'ten Ağrılılara: İki adayımızı size emanet ediyoruz

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da, 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim çalışmalarını yürüten eş başkan adaylarına destek için kente gelen DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Ağrılılara, "Biz Ağrı'dan büyük umutlarla ayrılacağız. İki adayımızı size emanet ediyoruz. Vicdanınıza ve Kürt halkına emanet ediyoruz" sözleriyle seslendi.


Ağrı'da, 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarını sürdüren BDP'li adaylara, HDP milletvekilleri ve DTK eş başkanları da destek verdi. Belediye eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay'a destek için kente gelen DTK eş başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, eş başkan adayları ile birlikte esnafı ziyaret etti.

Eski Van Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret eden seçilmiş ve adaylar yurttaşlardan yoğun ilgi gördü.

'30 Mart'ta gösterdiğiniz iradeden dolayı sizleri kutlamaya geldik'

Ziyaret sırasında halka hitap eden aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olan Ahmet Türk, Ağrı'ya gelişlerinin nedeninin oy istemek olmadığını ifade ederek, 30 Mart'ta Ağrı halkının tüm baskı ve zulme karşı iradesini ortaya koyduğu için kutlamaya geldiklerini söyledi. Eş başkan adaylarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk, "Eş başkanlarımıza karşı halkımızın yoğun bir ilgisi olduğunu gördük. Bundan da büyük bir mutluluk duyduk. Tabi ki bizim mücadelemiz sadece belediye başkanlığı değil. Halkımıza layık olmaktır. Halkımızın özgürlüğünü sağlamaktır. Amacımız demokrasiyi bu topraklara getirecek bir çalışmadır" dedi.

Türk: Adaylarınızı size emanet ediyoruz

Yıllardır verilen mücadele sonucunda Kürt halkının büyük bedeller verdiğini dile getiren Türk şöyle devam etti: "Çok şükür bugün her yerde halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Kimliğimizi dile getiriyoruz. Kürt halkının özgür geleceğini tartışıyoruz. Umut ediyoruz ki bu çabalarımız bir gün kalıcı bir barışa dönüşür. Halkımızın özlemi barıştır. Hepimizin özlemi kardeşliktir. Bugün çok değerli arkadaşlarımız Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay arkadaşlarımız bu şehirde sizlere hizmet vermek için adaydır. Biz Ağrı'dan büyük umutlarla ayrılacağız. İki adayımızı size emanet ediyoruz. Vicdanınıza ve Kürt halkına emanet ediyoruz. Diliyorum ki 1 Haziran'da Ağrı'nın bu başarısını kutlayacağız. Ağrı'da bulunmamız büyük bir mutluluktur."






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder