25 Mayıs 2014 Pazar

BİR DAHA ZAFER AĞRI

BDP’nin 14 defa kazanmasına rağmen AKP’nin hileyle yenilediği Agirî seçimleri, 1 Haziran’da. Sakık ve Kubilay, ‘Ağrı’da zulmün kalesini yıkacağız’ derken, halk, gaspçılara bir daha ders verecek.


POLİSE 2 MİLYON TL  

AKP’li Hüseyin Çelik’in, BDP’nin kesin zaferine rağmen “Sonuç değişebilir” sözlerinden sonra YSK’nin hemen iptal ettiği Agirî seçimleri, polis yığınağı gölgesinde yapılacak. Kente tam 12 bin polis takviyesi için 2 milyon TL’nin Ankara’dan gönderildiği ortaya çıktı.

AGİRÎ ÖZERK OLACAK  

30 Mart’ta açıkça hile ve hızsızlığa başvuran AKP’ye Agirî ve Norşînli yurttaşlar tepkili. Norşîn’de yurttaşlara seslenen Ahmet Türk, “Alimler bize zulme karşı direnmeyi öğretti” derken, Eşbaşkan Sakık, “BDP Ağrı’yı alacak ve özerk bir kent yapacak” dedi.

Ağrı’da zulmün kalesini yıkacağız

Agirî’de 1 Haziran’da tekrarlanacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP’li Agirî belediye eşbaşkan adayları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık, Vali konağı caddesinde bulunan Belediye Düğün Salonu’nda esnaflarla bir araya geldi. Toplantıya yüzlerce esnafı yanı sıra, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, HDP Milletvekilleri Halil Aksoy, Erol Dora, Adil Zozani ve Hasip Kaplan katıldı. Yoğun ilginin olduğu dayanışma toplantısında konuşan Mukaddes Kubilay, Agirî halkının 30 Mart’ta kendisine haksızlık yapanlara 1 Haziran’da ders vereceğinin altını çizdi. Kubilay, “Ağrı en geri kalan illerden biri. 10 yıldır Ağrı belediyesi AKP’nin elinde Ağrı halkına hiçbir şey yapmadılar. Ama biz 5 yıl içerisinde AKP’nin çözmediği sorunları halkımızla ortaklaşarak çözeceğiz. Dürüst, şeffaf, katılımcı ve özgür belediyeler yaratacağız” dedi.

AKP’ye ders vereceğiz

Sırrı Sakık ise, Agirî hak ettiği noktada yönetilmediği için aday olduğunu söyledi. Agirî’ye geldiğinde AKP’li belediye başkanı için her kesin hırsız dediğini hatırlatan Sakık, “Her sokakta Ağrı’da hırsız var dediler. Evet doğruymuş. Ağrı’da hırsız var. 30 Mart’ta bu halkın iradesini çaldılar. Ama bu halk 1 Haziran’da onlara büyük bir ders verecek. Biz ölüm coğrafyasını barış coğrafyasına çevirmeye geldik. Amed ve Botan nasıl zülmün kalesini yıkmışsa bizde Ağrı’da zülmün kalesini yıkacağız. BDP Ağrı’yı alacak ve Ağrı’yı barış kenti yapacak” dedi.

AKP’nin Agirî’de savaş hazırlıkları yaptığını söyleyen Sakık, “Biz burada seçime mi giriyoruz savaşa mı giriyoruz belli değil. Türkiye’nin dört bir yanından buralara polis getirmişler. Ama biz Allahtan başka kimseden korkmuyoruz. Ağrı halkı bir isyanlarda haksızlığı kabul etmediği için ismini duyurdu bir de 30 Mart’ta yapılan haksızlığı kabul etmediği için 1 Haziran’da ismini duyuracak” ifadelerini kullandı.

Ağrı’da BDP’li gence polis saldırdı

Agirî’nin Cumhuriyet Caddesi’nde bir grup genci durduran polis, boynunda BDP amblemi bulunan Turgut Tutal’dan kolyesini çıkarmasını istedi. Gençlerin buna karşı çıkması üzerine polis ile gençler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada polis silah kabzasıyla Tutal’ı  başından yaraladı. Tutal, çevredekiler tarafından Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, esnafın ve çevredeki yurttaşların olayları ayırmak istemesine karşın polis havaya iki şarjör ateş açtı.

Kente polis takviyesine 2 milyon TL!

BDP’nin 14 kez kazandığı Agirî’yi gasp etmek isteyen AKP’nin 1 Haziran seçimlerinde güvenlik adı altında yaptığı 12 bin polis takviyesi için kent maliyesine 2 milyon TL aktardığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili bilgi veren Ağrı Maliyesinde görevli bir memur, söz konusu polisler için Ankara’dan 2 milyon TL aktarıldığını söyledi. Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen memur, “Polisler için ödeme cuma günü bize aktarıldı” dedi.

Özgür Gündem Gazetesi'nin bugün ki manşeti


                                  BİR DAHA ZAFER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder