26 Mayıs 2014 Pazartesi

BDP’ye destek için Kürt Alimler de Ağrı’da!

Ağrı’da 1 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimler için AKP’nin tüm bakan ve kurmaylarını seferber etmesine karşın, halk da Kürdistan’ın dört bir yanından BDP’ye destek için kente akın ediyor. Siyasetçi, akademisyen ve sanatçılardan sonra Kürdistan’da MEYA-DER çatısı altında örgütlenen 30 Kürt Alimi de seçim çalışmasına destek sunmak amacıyla Ağrı’ya geldi.


Ağrı’da 1 Haziran’da yapılacak seçimi kazanmak için AKP, devletin tüm imkanlarını seferber ederken, toplumda sözü geçen siyasetçi, sanatçı, akademisyenler ise kentte BDP’ye destek sunmak amacıyla gönüllü seçim çalışmasını yürütüyor.

Bugün de Amed, Mardin, Batman, Siirt ve Van’dan MEYA-DER çatışı altında örgütlenen Kürt Alimler Ağrı’da seçim çalışmalarına dahil oldu. Din siyaseti ile halkın inancını suiistimal eden Türk Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Kürt halkının varlığını inkar ettiğini söyleyen Alimler, Ağrı’da Kürt halkının varlık ve yokluk mücadelesi verildiğine dikkat çekti.

Alimler ANF’ye konuştu:

‘İMAN GÜCÜMÜZLE HALKIMIZA HAKLILIĞINI ANLATACAĞIZ’

MEYA-DER Mêrdin Yöneticisi Melle Şehmus Can: Biz Mêrdin MEYA-DER yöneticileri olarak bugün Ağrı’dayız. Burada Ağrı halkı ile birlikte olacağız. İktidarın gerçek yüzünü halka belki teker teker anlatma şansımız olmayacak. Fakat Kürdistan’ın dört bir yanında bulunan alimler olarak Ağrı’da iktidarın tüm olanaklarına karşı biz de iman gücümüzle halkımızın haklılığını anlatmaya çalışacağız.”

‘GERÇEK DİN AKP’NİN SAVUNDUĞU DİN DEĞİLDİR’

MEYA-DER Amed Yöneticisi Zait Çiftkuran: Kürt halkı için hayati önemi arz eden 1 Haziran yerel seçim çalışması için Ağrı’da AKP’nin tüm baskı politikalarına karşı birlik olmak için Batman, Amed, Siirt, Van’dan MEYA-DER üyeleri olarak burada bulunmaktayız. Din adı altında halkımızın tüm haklarını ayaklar altına atan AKP zihniyetine karşı buradayız ve halkımızın içerisindeyiz. Ortadoğu’da en çok Kürt halkına karşı din kisvesi adı altında çirkin siyaset yapılıyor. Bugün Ağrı’da da bu politikayı yürüten AKP’nin dini kullandığını halkımıza söylüyoruz. Gerçek din AKP’nin savunduğu din değildir! Dinde herkesin yaşam hakkı vardır, Allahın verdiği nimet olan ana dilinden tutun yaşam için lütfedilen her nimetten herkesin nasiplenme hakkı vardır. Ancak İslam adı altında ve cemaatler vasıtasıyla diyorlar; ‘siz bizim fikirlerimizi kabul ederseniz, iktidarın buyruğu olursanız yaşam hakkınız vardır. Eğer kabul etmezseniz hak sahibi değilsiniz.’ Bizde diyoruz bunların dayattığı din sisteme hizmet eden dindir. Önümüzde bir yerel seçim var ve biz bu seçimi Kürt halkının varlık ve yokluk seçimi olarak değerlendiriyoruz. Bundan dolayı vicdanlı olan herkesim Ağrı’ya gelmeli ve Ağrı halkına elini vererek dayanışma içerisinde olmalıdır. Eğer bizim ittifakımız yoksa bizi kimse de kabul etmez. Bugün Ağrı’da toplanan Alimler de birliğimizi güçlendirmek için buradadır.”

 ‘DİN ADI ALTINDA HALKIMIZIN HAKKINI ARTIK KİMSE ELİNDEN ALAMAZ’

MEYA-DER Amed Yöneticisi Kudbettin Baylan: Ağrı’da gelmemizin tek nedeni halkımıza hakkı anlatmak içindir. İktidar bugün bu halkın varlığını kabul etmiyor. Hatta kendisini yönetmesine bile tahammül etmiyor. 30 Mart’ta Ağrı halkı kendi iradesini ortaya koydu. Fakat AKP ne yaptı? Seçimi zorla kendi lehine çevirmek istedi. Bizde insanız tüm dünya halkları gibi Allah’ın verdiği haklarımızdan yararlanmak istiyoruz. Ağrı halkının geçmişinde şanlı bir tarih vardır. Ahmedê Xane, Evdalê Zeynikê bu topraklardan çıkmış. Bu halk artık kendini yönetecek. Bunu din adı altında halkımızın hakkını artık kimse elinden alamaz.

FERHAT ARSLAN - AĞRI 26.05.2014 19:24:37

Fırat Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder