21 Mayıs 2014 Çarşamba

AKP’li aday Aslan’a köylüleri oy vermeyecek

Ağrı’nın AKP’li Belediye Başkanı adayı Hasan Aslan, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde kendi köyü olan Qezer’de (Ballı Bostan) 146 oy alırken, BDP’ye 360 oy çıktı. Belediye Başkanı Aslan’ın, oy verilebilecek bir insan olmadığını ifade eden köylüleri, 1 Haziran’da BDP’nin oylarının yüzde 95’e yükseleceğini söyledi. AKP’li Aslan’ın köylüleri Ağrı halkına çağrıda bulunarak, “Biz bile Hasan Aslan’a güvenmiyoruz ve ona oy vermiyoruz. Hiçbir hizmeti olmayan AKP’ye oy vermeyin” dedi.


Ağrı’da 1 Haziran’da yerel seçimler yeniden yapılacak. AKP’li şimdiki belediye başkanı ve adayı Hasan Aslan’a köylülerinin 30 Mart seçimlerinde ona oy vermedi ve 1 Haziran’da yenilenecek seçimlerde de oy vermeyecek.

AKP’li Hasan Aslan’ın 2 bin nüfuslu ve 200 haneli köyü olan Gezer (Ballı Bostan) köylüleri ANF’ye konuştu. Gezerliler, kendi kültür ve dillerini inkar eden hiçbir siyasi partiye oy vermeyeceklerini belirtti. Hasan Aslan’ın da ne Ağrı’ya ne de köyüne hiçbir hizmette bulunmadığına da Gezerliler dikkat çekti.

‘AKP’Lİ BAŞKAN KÖYLÜMÜZDÜR AMA ONA OY VERMEYECEĞİZ’

Köy sakinlerinden Muhabbet Kalkan, köylerinin su, yol sorunu olduğunu hatırlatarak, sel için de hiçbir ıslah çalışmasının AKP’li belediye tarafından yürütülmediğini belirtti.

“AKP Belediye Başkanı Hasan Aslan bizim köylümüzdür ama biz bile oylarımızı ona vermiyoruz. Evimiz dere yatağında her yıl sel felaketi ile karşı karşıyayız. Gördüğünüz gibi köyümüz harabe durumda” diyen Kalkan, köylerinin ana caddeden 3 kilometre uzak olmasına rağmen, yol asfaltlanmadığı için arabaların köye gidip gelmediğini de sözlerine ekledi. Kalkan, “Hasan Aslan bizden hangi yüzle oy isteyebilir ki?” diye konuştu.

‘AKP 1 HAZİRAN’DA BİZDEN OY ALAMAYACAK’

Köy sakini Tugay Bulut da AKP’li Belediye Başkanı Hasan Aslan’a bulunduğu adres nedeniyle asla oy vermeyeceklerini kaydetti.

“Aslında biz kendi dilimiz ve kültürümüz için BDP’ye oy veriyoruz. Hasan Aslan hizmet yapıp yapmaması bizi çok ilgilendirmiyor. Onun bulunduğu yeri kabul etmiyoruz” diyen Bulut, Ağrılılara da şöyle seslendi: “Hasan Aslan köylüleri kendisine oy vermiyor. BDP 400 oya yakın aldı, AKP 100 küsur oy aldı. Eğer muhtarlık seçiminde çekişme olmasaydı o kadarını da alamazdı. Ama şu an muhtarlık seçimi de olmayacak, köyümüzün yüzde 95’i BDP’ye oy verecek. Bu kez rekor kıracağız AKP’nin hiç paniklemesine gerek yok.”

‘HASAN ASLAN’IN AİLESİ BİZE ZULÜM ETTİ’

“Biz oyumuzu kendimize veriyoruz” diyen köy sakini Sebile Kalkan ise, AKP’li Belediye Başkanı Hasan Aslan’ın zulümkar biri olduğunu belirtti. Merada ev yaptıkları için Hasan Aslan’ın adamlarının gelip kızını dövdüğünü söyleyen Sebile Kalkan, “Gücümüz yetmese de onlara oy vermeyeceğiz. Burada olsaydı ona da söylerdim. AKP’den belediye başkanı olan köylümüz bize zulüm ediyor. Evimiz her yağmur sonrasında sular altında kalıyor, ama köyümüzde su şebekeleri yok. Bizim bunu görmediğimizi düşünmesinler, köyümüzde Hasan Aslan’ın hiçbir hizmeti olmamıştır” dedi.

‘BDP’Lİ EŞBAŞKANLARA GÜVENİYORUZ’

Ali Bulut ise, BDP’li Belediye Eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ile Mukkades Kubilay’a güvendiklerini söyledi. Aslan’ın Ağrı’ya hiçbir hizmet yapmadığını düşünenlerden olduğunu da ifade eden Ali Bulut, “köyümüzde hiçbir hizmet yapmayan bir belediye başkanına oy vermemizi kimse beklemesin. İnşallah BDP bu kez oyların yüzde 95’ini alacak” diye konuştu.

“Düşünün biz Hasan Aslan’ın köylüleri olarak kendisine oy vermiyoruz. Ağrılılar da bu seçimde oy vereceklerini düşünmüyoruz. Zaten köy olarak hepimiz BDP’liyiz ve BDP’nin mitinglerine köyün gençleri olarak topluca katılıyoruz” diyen Bulut, 5 yıldır belediye başkanı olan köylüleri Hasan Aslan’ın Ağrı’da ne yaptığını sordu.

“Hiçbir hizmet görebiliyor musunuz?” diyen Bulut, şöyle devam etti: “Diğer şehirlere gittiğimizde kent olduğunu fark ediyoruz. Ağrı bir ilçeden de daha geri bırakılmış. 10 yıldır AKP hiçbir hizmet yapmamış. Biz Sırrı Sakık ile Mukaddes Kubilay’a güveniyoruz, Ağrı’yı şehre benzetecekler.”

‘BAŞBAKAN ASLAN’A KÖYLÜLERİ NEDEN OY VERMİYOR? SORUSUNU SORMALI’

Türkiye Başbakanı R. Tayyip Erdoğan’a, Hasan Aslan’a ‘neden köyünden oy çıkmıyor’ sorusunu sorması gerektiğini de ifade eden Ömer Bulut, “30 Mart seçiminden sonra ekonomik nedenlerle şehir dışına çıkan 50 gencin seçim günü gelebilmeleri için BDP’nin yardımcı olması istedi.

“Hasan Aslan seçimi kaybetti, AKP zorla seçimi iptal ettirdi. Bu haksızlıktan dolayı AKP’ye oy verenler de BDP’ye verecek” diyen Ömer Bulut, Erdoğan’ın Hasan Aslan’a “Senin köyünden sana neden oy çıkmadı diye hiç sormayacak mı?” dedi.

Kendi köyüne, insanına yararı olmayan bir kişinin nasıl Ağrı halkına yararı olacağını da soran Bulut, “Sadece etrafında bulunan insanlara ihale verir, onları hükümetin imkanlarını kullanarak rüşvetle işe koyar. Bizim şu an bir sıkıntımız var. 50 gencimiz inşaat işlerinde çalışmak için farklı illere gitti. BDP’nin gençlerin oy kullanması için yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

FERHAT ARSLAN - AĞRI 21.05.2014 13:39:07

Fırat Haber Ajansı 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder