29 Mayıs 2014 Perşembe

Amed Barış Anneleri Meclisi Ağrı'da

Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçimde BDP'ye destek için Amed Barış Anneleri Meclis üyeleri Ağrı'ya geldi. Açıklama yapan meclis üyeleri tüm Kürtlere çağrı yaparak, "Şuana kadar AKP'den yana oy kullananlara çağrı yapıyoruz, gelin bizlerle bir olun hep birlikte halkın özgürlüğünü getirelim" dedi.


Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim için BDP'ye destekler devam ediyor. BDP'ye destek olmak için Ağrı'ya gelen Amed Barış Anneleri Meclisi üyeleri, BDP Dörtyol Seçim Bürosu önünde açıklama yaptı.

Meclis adına açıklama yapan Kudret Eryılmaz, 30 Mart'ta BDP'ye bir haksızlık ve Kürtlere hakaret yapıldığı için BDP’ye desteklerini sunmak için geldiklerini belirtti. Yapılan bu haksızlığı ve hakareti kabul etmediklerini belirten Eryılmaz, Başbakan Erdoğan ve devlet yetkililerine çağrı da bulunarak, "Artık kana bulanmış kirli ellerinizi Kürdistan topraklarından çekin. Kürdistan her karış toprağında bizim şehit çocukların kanı ile sulanmış, artık sizin kirli ellerinizi bu topraklardan istemiyoruz” dedi.

“Artık Kürtler eski Kürtler değil” diyen Eryılmaz, AKP’ye oy veren Kürt seçmenlere seslenerek şöyle dedi:
“Şuana kadar AKP'nin, Erdoğan'ın yanında bulunan Kürtlere de sesleniyoruz; siz Kürtsünüz, eğer hala sizde birazcık utanma varsa elleri Kürtlerin kanında olan kişinin ve partisinin yanında yer almazsınız. El ele verelim, zaman birlik zamanı, zaman zaferin, özgürlüğün zamanıdır. Eğer biz Kürtler el ele vermezsek, kimse elini bize uzatmaz. Artık, zindanlar yetmiyor mu, katliamlar yetmiyor mu, bu kadar toplu mezar yetmiyor mu? Biz yüreği yanan anneler olarak Diyarbakır'dan buraya kadar gelmişiz Kürtlerin özgürlüğü ve başarısı için gelmişiz. AKP bize hiçbir şey yapmamış, sadece bize zindanlar yapmış, karakollar yapmış, barajlar yapmış, ölüm ve işkence getirmiş, rica ediyorum; artık bu yoldan dönün ve birlik olalım ki başarılı olalım."

ÇOCUKLARI GERİLLAYA KATILAN AİLELERE ÇAĞRI

Eryılmaz, Amed’de gerillaya katılan çocukları için eylem yapan ailelere de çağrıda bulundu.

"Kurumlarımıza baskın yapan annelere çağrı yapıyorum; Biz birşeyden anlamıyoruz, o çocuklar okuyorlar biliyorlar, haksızlığı ve yapılan zulmü iyi görüyorlar. Çünkü görüyorlar, onların çocukları kolejlerde, Avrupa ülkelerinde okuyorlar, bizim çocukları da zindanlara atıyorlar, onurlu bir yaşamı yaşamaya izin vermiyorlar. İşte bunları görüyorlar ve özgürlüğü Kürdistan dağlarında görüyorlar. Bizim de yüreğimiz yanıyor. Roboskili çocuklar korucu çocukları değil miydi? Devletin silahı onların sırtında değil miydi? Kürt oldukları için katliamdan geçirilmediler mi? Türk devleti onların başına neler getirdi görmüyormusunuz? Biz yüreği yanan anneler olarak çocuklarımız özgürlükleri için dağa çıktıkları için pişman değiliz, onlarla başımız diktir. Eylem yapan anneler ölüm uykusundalar, bu uykudan uyanın ve elinizi bizim elimize verin. Eğer biz de Kürt anasıyız diyorsanız; gelin hep birlikte Türk adliyelerin önünde eylem yapalım diyelim ki; çocuklarımızı öldürmeyin, çocuklarımızı, hasta tutsaklarımız serbest bırakın, önderimizi serbest bırakın, yasa çıkarın ki çocuklarımız dağdan gelip içimizde siyaset yapsınlar diyelim. Hala Erdoğan diyor, çocukları kaçırıyorlar. Kimse zorla kimseyi birşey yaptıramaz, onlar bu zulmü gördükleri için, gönüllü bir şekilde çıktılar, özgürlüğü o dağlarda buluyorlar onun için gittiler."

Yapılan açıklamadan sonra meclis üyeleri, yarın BDP ve DTK Eş başkanlarının katılımıyla yapılacak seçim mitingi için kent merkezinde bildiri dağıtmaya başladı.

Fırat Haber Ajansı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder