31 Mayıs 2014 Cumartesi

Özgür Gündem'in Bugün Ki Manşeti

Özgür Gündem Gazetesi'nin bugün ki manşeti: ZAFERE BİR KALA!..

Onbinlerce Agirîli, dün muhteşem bir mitingle 1 Haziran zaferini müjdeledi, Demokratik Özerklik kervanına katıldı



AKP’nin hileyle tekrarlattığı Agirî seçimleri için dün onbinler, görkemli bir mitingde buluştu. Zaferin işaret fişeğini yakan onbinlere seslenen kentin eşbaşkanları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık ile BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “İsyanın öncüsü Agirî, özgürlüğün de öncüsü olacak” dedi.

Zaferimiz hayırlı uğurlu olsun

Agirî’de yarın yapılacak seçime ilişkin halk son sözünü söyledi. Dün BDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın da bulunduğu final mitingine onbinlerce kişi katıldı. Özerklik talebini haykıran onbinler, “Gaspçılara 15 kez gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Agirî’ye gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki siyasetçiler kent çıkışında bulunan Dambat mevkiinde binlerce yurttaş tarafından karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile Dörtyol Kavşağı’na geçen heyeti alanda onbinler karşıladı. Mitinge, BDP bölge belediye eşbaşkanları, HDP milletvekilleri Altan Tan, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Mülkiye Birtane, Amed Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP, HDP temsilcileri ile onbinlerce yurttaş katıldı. Özellikle kadınların sarı, kırmızı ve yeşil renklerle yer aldığı miting alanında, BDP bayrakları ve sarı kırmız yeşil balonlar renk cümbüşü oluşturdu. “Bijî Serok Apo”, “Heso dizo” sloganlarının atıldığı mitingde, “15 itirazla gasp edilen irade bir daha BDP”, “Ağrı’nın zaferi Kürdistan’ın zaferidir”, “Agirî’ye sefer olur zafer olmaz” pankartları, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın çok sayıda posteri ile PKK öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın dev posteri açıldı. 


İradenize sahip çıkın

Coşkulu kitleyi ilk olarak BDP Eşbaşkan Adayları Mukkades Kubilay ve Sırrı Sakık selamladı. Kubilay, “Bu seçim varlık yokluk seçimimizdir. Bu halk kendi iradesini 1 Haziran’da tekrar gaspçılara gösterecek. 1 Haziran’dan sonra Agirî’yi hep beraber yöneteceğiz” dedi. AKP’nin 30 Mart’ta her türlü hileye başvurduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Sakık ise seçimlerin iptalinden sonra binlerce polisin Agirî’ye yığıldığını söyledi. Buna cevap vermek için halkın iradesine sahip çıkması gerektiğini dile getiren Sakık, “Agirî’ye sefer olur ama zafer olmaz. Başbakan, Ağrı’ya geldiği gün siz seçimin sonucunu belirlediniz, bu zafer halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu. Sakık, bütün Agirî halkını yarın sandık başına gitmeye, oy kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya çağırdı.

ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİ / 31 - 05 -2014


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder