26 Mayıs 2014 Pazartesi

Sakık: Başbakan bugüne kadar ne yaptı?

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da tekrar edilecek yerel seçim için çalışmalarını sürdüren BDP, mahallerde halk toplantılarına devam ediyor. AKP'lilerin sanki Başbakan belediye başkanlığına adaymış gibi halka giderek, "Başbakan'ın selamı var" dediğini aktaran BDP Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, "Başbakan her seçimde kefil oluyordu. Bu güne kadar ne yaptı?" diye sordu.


Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP Ağrı belediye eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, mahallelerde düzenlenen halk toplantıları ile seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Fatih, Bulut ve 100. Yıl (Cezaevi) mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras da katıldı.

'Başbakan her seçimden önce gelip adaylarına kefil oluyor'

Konuşmasına yurttaşların Miraç Kandili'ni kutlayarak başlayan Sırrı Sakık, Ağrı halkının 30 Mart'ta iradesini beyan ettiğini, ancak devletin halkın iradesini kabul etmediğini söyledi. Sakık, "Bunlara 30 Mart'tan önce de demiştim şimdi de diyorum. Başbakan senin bu belediye başkanın da bir şey ifade etmiyor. Sen başbakan yardımcılarından, bakanlarından birini gönder aday olsun. Gel Ağrı'da senle 1 Haziran'da hesaplaşalım. Şimdi sanki başbakan belediye başkan adayıdır. Gidip halka diyorlar başbakanın selamı var. Belediye başkanımıza kefil. Başbakan her seçimde kefil oluyordu. Bu güne kadar ne yaptı? Sadece seçimden önce gelip kefil olup gidiyor. Bu halk artık yalanlarınıza kanmayacaktır" diye konuştu.

'Birlik olalım ki çocuklarımız dağlarda insinler'

Kürt halkının 7'den 70'e özgürlük mücadelesinde olduğunu kaydeden Sakık, "Biz barış istiyoruz. Bu topraklarda artık kan akmasın. Onun için Kürtler birlik olmalılar. Birlik olduğumuz zaman Kürtler özgür olacak. Birlik olalım ki çocuklarımız dağlardan insinler. Çocuklarımız zindanlardan çıksınlar. Sayın Öcalan da İmralı'dan çıksın ve özgür olsun" ifadelerini kullandı.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder