23 Mayıs 2014 Cuma

Kubilay: Biz halkımıza güveniyoruz

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde düzenlen toplantılarda konuşan BDP Belediye Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay, "Biz halkımıza güveniyoruz. 30 Mart'ta iradesini nasıl ortaya koymuşsa 1 Haziran'da da iradesini öyle ortaya koyacaktır" dedi.


BDP Ağrı belediye eş başkan adayları, 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşmaya devam ediyor. Seçim çalışması kapsamında Fırat ve Bahçelievler mahallelerinde düzenlenen halk toplantıları yüzlerce yurttaşın ile bir araya gelen BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubulay'a, HDP'li vekiller Adil Zozani ve Halil Aksoy, BDP PM üyeleri ile Kürt sanatçılar Hivron ve Farqin de eşlik etti.

Bahçelievler Mahallesi'nde açık havada yapılan halk toplantısında konuşan BDP PM üyesi Metin Bingöl, Ağrı halkının 30 Mart seçimlerinin rövanşını 1 Haziran'da alacağını söyledi. Ağrı'da 30 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin Kürt halkına yıllardır yapılan zulmün en büyük göstergesi olduğunu söyleyen Bingöl, "Ama Ağrı halkı tarihten beri bu ceberut yapıya karşı nasıl direnmişse bu günde direnmeye devam ediyor ve 1 Haziran'dan zaferle çıkacaktır" dedi.

'Çift dikiş yetmediyse 16'ncı dikişi atarız'

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise, Ağrı halkının tarihinde direnişi gören bir halk olduğuna vurgu yaparak, "Ağrı'da bu halk seçimi kazandı ama vermediler. Olsun onlara çift dikiş yetmediyse 16. dikişi atıp yine kazanacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra sanatçı Hivron'un söylediği şarkılar eşliğinde halay çekildi.

'Bu haksızlık tüm Ağrı halkına yapılmış'

Fırat Mahallesi'nde yapılan toplantıya katılan Belediye Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay'a ise sanatçı Ferqin eşlik etti. Burada halka seslenen Kubilay, 30 Mart'ta seçildiklerini; ancak AKP hükümetinin bunu hazmetmediğini söyledi. "Ama biz halkımıza güveniyoruz. 30 Mart'ta iradesini nasıl ortaya koymuşsa 1 Haziran'da da iradesini öyle ortaya koyacaktır" diyen Kubilay, yapılan haksızlığın tüm Ağrı halkına yapıldığına işaret etti. Kürtlerin kendini yönetme gücüne sahip olduğuna dikkat çeken Kubilay, AKP'nin bu gerçeği görmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kubilay, "Bu halk onurlu bir halktır. Yıllardır isyanlarda kendini göstermiş ve hiçbir zaman boyun eğmemiştir. 1 Haziran'da yine iradesini beyan edecektir" diye konuştu.

'Biz halkımızı hem karara hem de hizmete ortak edeceğiz'

Kürdistan'daki BDP'li belediyeler kısıtlı imkanlara rağmen AKP'li belediyelerden çok fazla hizmet verdiğini vurgulayan Kubilay, "Belediyeler halkın belediyesidir, halk için vardır. Biz halkımızı hem karara hem de hizmete ortak edeceğiz. Her şeyimiz şeffaf ve açık olacak" ifadesinde bulundu. Kubilay'ın konuşmasının ardından sanatçı Ferqin'in söylediği şarkılar eşiğinde geç saatlere kadar halay çekildi.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder