28 Mayıs 2014 Çarşamba

Ağrı AKP mitingi için abluka altına alındı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağrı'da yapacağı seçim mitingi için çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi kente taşınırken, resmi kurum çalışanlarına ise mitinge katılma zorunluluğu getirildiği öne sürüldü.

Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim kapsamında kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı miting için polis kenti ablukaya aldı. Miting için başta Erzurum, Muş, Iğdır, Van, Kars olmak üzere çevre il ve ilçelerden otobüs firmaları ve belediye otobüsleri ile kente çok sayıda kişi getirildi. Özellikle çevre il ve ilçelerden çok sayıda korucunun da mitinge taşındığı öğrenildi.


Ayrıca başta Ağrı Devlet Hastanesi çalışanları olmak üzere resmi kurum çalışanlarına mitinge katılma zorunluluğu getirildiği iddia edildi.
Erdoğan için Ağrı'da taşımalı miting

Ağrı’da bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın düzenleyeceği miting nedeniyle çarşı merkezi polis bariyerleriyle kapatıldı. Binlerce polisin alan etrafını abluka altına alırken, Ağrı Havaalanı'ndan çarşı merkezine kadar iki kolda binlerce özel hareket timi ve sivil polislerle yollar da kuşatma altında bulunuyor.

Erdoğan Ağrı’da protestolarla karşılandı
Ağrı'da miting düzenleyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, kendisi için şok bir durumla karşılaştı. Erdoğan’ın konuşması sırasında “yuhalamalar”da bulunuldu ve PKK lehine sloganlar atıldı.



Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı miting etrafında,  devam eden gerginlik nedeniyle TOMA araçları ve polis otobüsleriyle duvar örüldü.

Sık sık "Biji Serok Apo", "AKP şaşırma sabrımızı taşırma", "Hessê dizo" sloganları atılıyor. Alanda gerginlik devam ediyor.

BDP'YE YOĞUN DESTEK

Öte yandan Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim için BDP'ye destek vermek için Avrupa ülkelerinden gelen 46 Ağrılı işveren BDP Dörtyol Kavşağı Seçim Bürosunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya BDP MYK üyeleri Ferhat Tarhan ve Cemil Erden katıldı. Toplantıda işverenler adına açıklama yapan Selman Cigci, AKP hükümetinin bir buçuk yıl süren çatışmasızlık ortamını hem istismar ve yanıltıcı sözler ile tüm toplumun beklentilerini geçiştirmeye çalışması karakol, baraj ve askeri amaçlı yol çalışmalarının hızlandırılması istismarın en somut ifadesi olduğunu söyledi.

Kürt özgürlük hareketinin çatışmasızlık sağlayarak gerillayı sınır dışına çıkartma iradesini göstererek, Kürt sorununun çözümünde büyük adımlar atmasına rağmen AKP hükümetinin sorunu görmezden geldiği tepkisinde buluna işverenler, "Çözüm süreci iyi gidiyor" yönündeki hükümet açıklamalarının da yanıltma amaçlı olduğunu belirtti.

Cigci, "30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ağrı halkının onurlu mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. Fakat bunu içine sindiremeyen AKP hükümetinin her gün hak ve hukuktan bahsederken bütün kurumlarını harekete geçirerek hilelerden, yalan dolandan BDP'nin Ağrı ilinde kazandığı seçimleri 15 kez saymalarına rağmen halkın iradesini hiçe sayarak seçimi iptal etmiştir" dedi.

Cigci, "Başbakan'ın buraya gelerek esnaflarımıza ve halkımıza bu eziyeti çekmenin de anlamı yok" dedi.

Özgür Gündem Gazetesi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder