23 Mayıs 2014 Cuma

'Ağrı, Rojava, Amed ve Diyadin'in sıcaklığını buluşturmaya geldik'

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da tekrarlanacak seçim çalışmaları kapsamında BDP belediye eş başkan adayları halkla buluşmaya devam ediyor. Halkla buluşma toplantısında konuşan Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras, AKP'nin kirli oyunlarını boşa çıkartarak, Ağrı, Rojava, Diyarbakır ve Diyadin'in sıcaklığını buluşturmaya geldiklerini söyledi.


Ağrı'da tekrarlanacak seçim çalışmaları kapsamında BDP Ağrı Belediye eş başkan adayları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık, halkla buluşmaya devam ediyor. Murat, Bulut ve Fırat mahallelerinde yapılan halk toplantılarına yüzlerce yurttaşın yanı sıra eş başkan adayları Sırrı Sakık, Mukaddes Kubilay, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve BDP Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras katıldı. Murat Mahallesi'nde yapılan halk toplantısında sarı, yeşil, kırmızı renkte büyük bir bayrak asan yurttaşlar sık sık, "Bıji Serok Apo" ve "Be Serok jiyan nabe" sloganları attı. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık, Ağrı halkının 30 Mart'ta iradesini sandığa yansıttığını ve bu iradenin 1 Haziran'da tekrar sandığa yansıtacağını dile getirdi. Sakık, "30 Mart'ta kazandık ama hakkımızı gasp ettiler. AKP Ağrı'yı karıştırmak istedi. Onlar kan üzerine siyaset yapabilirler ama biz buna izin vermeyeceğiz. 30 Mart'ta bu kenti kanatmak istediler. Ama biz buna izin vermedik ve kazanmış olduğumuz belediye başkanlığını halkımıza armağan ettik. Bu halk 30 Mart'ta AKP'yi nasıl sandığa gömdüyse 1 Haziranda'da AKP'yi sandığa gömecektir" dedi.

'Bizim barış ve kardeşlik projemiz var'

AKP'nin Ağrı halkını kandırmak için her gün kente Bakan ve iş insanlarını gönderdiğini kaydeden Sakık, halka yalan söylediklerini dile getirdi. Sakık: "Madem bu kadar Ağrı halkına değer veriyorlardı neden iktidar olduğundan beri Ağrı'ya hiçbir şey yapmadılar. Ağrı halen Türkiye'nin en fakir illerinden biridir. Emin olun belediye başkanı seçildiğimizde de onların yakasına yapışacağız. Ağrı halkının bugüne kadar alamadığı tüm hakkını onlardan alacağız. Yapılan yardımlar sanki babaların çiftliğinden geliyormuş gibi 'Kazanmasak yardımları keseriz' diyorlar. Halkımız bunların bu oyunlarını boşuna çıkartmalıdır. Çünkü AKP olmasa kim olursa olsun bu yardımlar yapılıyor. Kadınları 'çocuk parasını keseriz' diyerek korkutuyorlar. Onların sizlere sunabilecek hiçbir projeleri yok ama biz size barış ve kardeşlik projesini sunuyoruz" dedi.

'Bu halk yalan söyleyenlere iradesini teslim etmeyecek'

AKP'nin "Sırrı Sakık gelip esnafın kepenklerini kapatacak, esnafların camlarını kırdırtacak" diye kara propaganda yaptığını söyleyen Sakık, "Tüm halkımız gördü. Bunu biz değil, onların esnafı yaptı. Söyleyecek bir şeyleri kalmadığı için şimdi de diyorlar 'Sırrı Sakık halkın çocuklarını dağa gönderiyor' bunu net söylüyorum eğer ben çocuklarımı koruyup halkın çocuklarını ölüme gönderiyorsam ilk kurşun bana gelsin. Bu halk biliyor bu çocuklarımız sizin yaptığınız zulümlerden dolayı dağın yolunu tutuyorlar. Bu çocuklar sizlerin 30 Mart'ta nasıl zulüm ve haksızlık yaptığınızı gördükleri için dağ yolunu tutuyorlar. Bu halk artık ne zulüm edenlere ne de yalan söyleyenlere iradesini teslim etmeyecek" dedi.

Bulut Mahallesi'nde gerçekleştirilen halk toplantısına katılan Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras ise, yıllardır Kürt halkın kimliğini reddeden, iradesini yok sayanların 30 Mart'ta da Ağrı halkının iradesini yok saydığını dile getirdi. Aras, "AKP'nin kirli oyunlarını boşa çıkartmaya, Ağrı, Rojava, Amed ve Diyadin'in sıcaklığını buluşturmaya geldik. Ağrı halkı uyandı artık" diye belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder