29 Mayıs 2014 Perşembe

KCK’den Ağrı ve Norşin seçimleri için çağrı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 1 Haziran’da tekrarlanacak olan Ağrı ve Norşin seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Ağrı ve Norşin seçimlerinin bir onur direnişi haline geldiği görülerek yerel yönetim iradesi BDP'ye teslim edilmelidir” dedi.


Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “1 Haziran’da Ağrı ve Norşin’de seçimler yenilenecek. BDP kazandığı bu iki şehir için yeniden AKP ile yarışacak. Ancak görüldüğü gibi BDP sadece AKP ile değil, tüm devletle yarışmaktadır. Kürdistan'da seçimler her zaman böyle olmuştur. Ağrı ve Norşin seçimleri yarışın devletle olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “1 Haziran seçimleri kritik bir siyasal süreçte gerçekleşmektedir. Kürt halkı Kürt sorununun çözümünü isterken, AKP çözümsüzlükte ısrar etmektedir. Hala Başbakan Kürdistan'a gittiği her yerde tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak tekerlemesini tekrarlamaktadır. Bu tek tekler aynı zamanda tek dil anlamına gelmektedir. Bu açıdan seçim AKP ve Başbakan zihniyetiyle Kürtlerin özgür ve demokratik yaşam iradesi arasında geçecektir. Yüz yıldır Kürtleri yok etmek isteyen Türk devleti ile direnen Kürt halkı arasında geçecektir. Ağrı ve Zilan şehitleri ile yüz yıldır yüz binlerce Kürt’ü katleden kültürel soykırımcı sömürgecilik arasında geçecektir. 1 Haziran’da Kürtler Ağrı ve Norşin’de bir onur savaşı vereceklerdir.

Ağrı ve Norşin halkı, devletin nasıl bir işgalci ve sömürgeci güç olduğunu ve yapılanın herhangi bir seçim olmadığını anlamıştır. Kültürel soykırımcı sömürgeciliğe meşruiyet sağlamak için devlet imkanlarının nasıl seferber edildiğini görmüşlerdir. Bu açıdan Ağrı ve Norşin halkı 30 Mart seçimleri öncesinden daha bilinçli biçimde AKP'ye gereken cevabı verecektir. Kürtlerin baskı ve zorla sindirilemeyeceğini ve satın alınamayacağını başta AKP hükümeti olmak üzere herkese gösterecektir.

Ağrı halkı bugün Kürdistan'daki yurtseverlik bilincinin gelişmesinde oynadığı tarihsel role uygun davranarak AKP'yi seçimde yenilgiye uğratacaktır. Devletin özellikle 1930’lu yıllardan beri Ağrı halkına karşı sürdürdüğü özel savaşa da cevap vermiş olacaktır. Serhat halkı üzerine yürütülen kültürel soykırımcı sömürgeciliğe yönelik isyanını haykıracaktır. Böylece 1930’larda direnen onurlu Kürtlerin evlatları olduklarını bir daha ortaya koyacaklardır.

Norşin halkı, Kürt halkının inancında var olan hak, adalet ve eşitlik değerlerini en güçlü koruyan şehirlerdendir. Yurtseverliği bugüne kadar canlı tutan medreseler ve buralarda yetişen din adamları şimdiye kadar Özgürlük Mücadelesi yanında yer almışlardır. Bu seçimde de AKP hükümetinin halkın dini inancını istismar etmesine en iyi karşılığı vereceklerdir. Ağrı ile birlikte İslam’ın özünde var olan hak, adalet ve eşitlik değerlerini Kürdistan'da hakim kılacaklarını yurtsever adayları seçerek ortaya koyacaklardır.

AKP Kürt Halk Önderinin ve Özgürlük Hareketi'nin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için attığı adımlara cevap vermiyorsa, çatışmasızlığı kendi çıkarları için kullanıyorsa,0 bu politikasına dur demek için  AKP Ağrı ve Norşin’de tabela partisi haline getirilmelidir. Ağrı, özel savaşın ve rantçılığın alanı olmaktan çıkarılıp tarihine yaraşır biçimde Kürtlüğün, yurtseverliğin ve direnişçiliğin merkezi olduğu bir daha gösterilmelidir.

1 Haziran Ağrı ve Norşin seçimleri, Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamında ısrarın gösterildiği seçim olmalıdır. Ağrı ve Norşin seçimlerinin bir onur direnişi haline geldiği görülerek yerel yönetim iradesi BDP'ye teslim edilmelidir.

Halkımız 1 Haziran’da seçimlerde hile yapılacağını bilerek iradesine sahip çıkmalıdır. Seçim günü oyların sayımı ve sonuçların sağlıklı olması için de duyarlılığını en yüksek biçimde tutmalıdır.

1 Haziran seçimlerinde Ağrı ve Norşin halkımıza başarılar diliyor, bu seçimlerin özgür ve demokratik yaşama kavuşmada rolünü oynayacağına inanıyoruz."

Fırat Haber Ajansı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder