24 Mayıs 2014 Cumartesi

Ağrı’ya sevk edilen 12 bin polis için 2 milyon TL!

AKP’nin Ağrı’da halktan büyük tepki toplayan, 1 Haziran seçimleri güvenlik adı altında yaptığı 12 bin polis takviyesi için kent maliyesine 2 milyon TL aktardığı ortaya çıktı.


Ağrı’da 30 Mart’ta yapılan yerel seçimleri BDP kazanmıştı. Ancak AKP’nin peş peşe yaptığı itirazlar ile sonucu israrla lehine çevirme girişimleri üzerine BDP seçimlerin yeniden yapılması yönünde adım attı. Yüksek seçim kurulu seçimlerin 1 Haziran’da yenilenmesi yönünde karar verdi.

Karar ardından kente bakan ve milletvekili çıkarması yapan AKP, kenti adeta polis kuşatması altına almayı da ihmal etmedi. Seçim güvenliği gerekçe göstererek kente 12 bin polis takviye etti.

Halkın ‘baskı ve korkutma amaçlı’ diyerek büyük tepki ile karşıladığı polisler için Ağrı Maliyesine 2 milyon TL para aktarıldığı ortaya çıktı.

Konu ile ilgili bilgi veren Ağrı Maliyesinde görevli bir memur, söz konusu polisler için Ankara’dan 2 milyon TL aktarıldığını söyledi. Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen memur, “Polisler için ödeme Cuma günü bize aktarıldı” dedi.

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder