21 Mayıs 2014 Çarşamba

Ağrı’nın iki kolundan su geçiyor ama susuz!

Ağrı’da baharın gelişiyle dört bir tarafı nehir ve pınarlar akarken, Murat Nehri Kenarında bulunan Sıtkiye ile cezaevi mahallelerinde su şebekelerinin kış mevsiminde bozulduğu için halen musluklardan sular akmıyor. Mahalleli avlularında bulunan kuyu ve tulumbalardan su ihtiyacını gideriyor.


Ağrı’da AKP’nin kent belediyeciliği adına hizmetin yapılmaması, halkın 30 Mart’ta tercihini BDP’den yana kullanırken, ancak yapılan itirazlar sonucunda 1 Haziran’da tekrarlanan belediye seçimi şimdiden çekişmeli geçiyor. Kent belediyeciliğinden yoksun kalan Ağrı’nın Murat Nehri kenarında bulunan mahallelerde aylardır sular akmıyor. Sıtkiye ve Cezaevi mahallelerinde yurttaşların içme sularını kuyu ve tulumbalardan temin ederken, seçim arifesinde bile su sorunun çözülmemesinin nedeni mahallenin yüzde 80’nin BDP’den yana tercihlerini kullanmasıdır.

Yoksul olan mahallelerde su sıkıntısının giderilmemesi beraberinde birçok hastalığı da getirirken, 1 Haziran’da yerel yönetimi AKP’den alacakları uyarısında bulunan yurttaşlar, içinde bulundukları yaşam koşullarının kader olmadıklarını söylüyor.

Sonbahar mevsiminden buyana içme su şebekesi sorunu nedeniyle sularının kesik olduğunu ifade eden Cezaevi Mahallesinde ikamet eden Fatma Ergül, AKP’nin oy alamayacağı için su sorunu çözmediklerini belirterek, “evimizin avlusunda hem hayvan besliyoruz hem de mecburen kuyu suyundan ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Kış mevsimi nedeniyle şebekeler buz tutuyor ve bu şebekeler bozuluyor bizde susuz kalıyoruz. AKP bizden artık oy alamayacağını bildiği için seçim olmasına rağmen gelip su şebekelerimizi yapmıyor. Ama bu mahallelerden asla oy alamaz, AKP adayı Tayyip Erdoğan’ın arkasına saklanarak bizi kandıramayacak” dedi.

KUYU SUYU ÇOCUKLARI HASTA EDİYOR

Murat Nehri evlerinden 50 metre uzaklıkta olmasına rağmen musluklarının akmadığını söyleyen Sıtkiye Mahallesi sakinlerinden Songül Karakuş, AKP’ye oy vermedikleri için hizmetten yoksun bırakıldıklarını iddia ediyor. Karakuş, “Ağrı’nın her tarafı sularla çevirili ama mahallelerimiz susuz bırakılıyor. ‘Heso dizo’ya artık oy vermeyeceğiz. Onun için BDP ilk başta bizim su sorunumuzu çözmesini istiyoruz. Çünkü çocuklarımız tifo hastalığına yakalanıyor şuan bile çocuklarım ishaldir. Murat Nehri evimizden 50 metre uzaklıkta ama evimizde çamaşır makinesi çalışmıyor musluklar kış mevsiminden beri akmıyor” diye konuştu.

AKP’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BUDUR!

Ağrı’da belediyecilik anlamında Türkiye’nin en geri bırakılan kentlerin başından geldiğini söyleyen BDP İl Eş Başkanı Necmettin Efe, AKP’nin Ağrı’da halka kuyu suyu içirterek kendi bakış açısını ortaya koyduğunu belirtti. Efe, “30 Mart’ta halkın belediyecilik anlayışına itibar gösterdiği için tercih ettiğini belirterek, Ağrı’da hiçbir hizmet yapılmamış, hiçbir imar planı olmamış, kentin iki yakasından geçen Murat Nehri olmasına rağmen birçok mahallelerde su şebekesi yenilenmediği için insanlar kuyu suyu içmektedir. dört bir tarafı karlı dağlardan gürül gürül akan sularımız var iken mahallelerimizde su sıkıntısı çekmektedir. Bu kadar geri bırakılmışlık ve ötekileştirme eşi benzeri görülmeyen ihmal söz konusudur. Buda AKP’nin belediyeciliğin anlayışı ve halka bakış açısını göstermektedir” dedi.

FERHAT ARSLAN - AĞRI

Fırat Haber Ajansı







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder