20 Mayıs 2014 Salı

BDP'li adaylar Ağrı'da halkla buluştu

AĞRI (DİHA) - Ağrı'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya gelen BDP'li adaylar ve seçilmişler, "Başta Sayın Öcalan'a, dağda ve zindanlarda olan arkadaşlarımıza söz veriyoruz AKP'ye boyun eğmeyeceğiz" dedi.


Ağrı'da 1 Haziran'da tekrar edilecek yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP'nin mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında eski Van Caddesi'nde esnafı ziyaret eden BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, kendisine eşlik eden HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Esnaf ziyaretlerinden sonra akşam saatlerinde Fatih ve Murat mahallelerinde yapılan halk toplantılarına katılan adaylar Sırrı Sakık, Mukaddes Kubilay ve beraberindeki vekillere sanatçılar Seyda Perinçek, Farqîn ve Nu Jiyan Azad eşlik etti. Murat Mahallesi'nde yapılan toplantıda konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma ırmak, Ağrı halkının iradesinin devlet güçleri tarafından gasp edildiğini söyledi. Ağrı halkının 1 Haziran'da bu gasp zihniyetine ders vereceğini dile getiren Irmak, "Onlara 1 Haziran'da ders vermek için çok çalışmalıyız. Çünkü onlar ne zaman nasıl bir oyun oynayacakları belli değil. AKP bu güne kadar katliamlardan başka ne yaptı bu halka? İnanıyorumki Ağrı halkı tarihte haksızlığa karşı rolünü nasıl oynamışsa 1 Haziran'da da haksızlığa karşı rolünü oynayacaktır" diye belirtti.

Konuşmalardan sonra Koma Azad'tan Farqîn'in söylediği parçalar eşliğinde yurttaşlar ve seçilmişler halay çekti. Fırat Mahallesi'nde ise, konuşmalardan önce sanatçı Seyda Perinçek'in sahneye çıkarak söylediği parçalar eşliğinde yurttaşlar uzun süre halay çekti.

'15 defa iradenizi ortaya koydunuz ama onlara yetmedi'

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, 30 Mart'ta Ağrı halkının 15 defa iradesini ortaya koymasına rağmen bunun AKP hükümetinin haksız gaspı sonucu kabul edilmediğini belirterek, "15 defa iradenizi ortaya koydunuz, ama onlara yetmedi. Bir Haziran'da tekrar onlara ders vereceğiz" diye konuştu.

'Kimsenin burnu kanamasın diye belediye başkanlığını sizlere kurban ettik'

Daha sonra konuşan Belediye Eş Başkan adayı Mukaddes Kubilay, AKP'nin halkın iradesini hiçe sayarak seçimi zorla almak istediğini ancak BDP'nin ise Ağrı halkına bir şey olmasın diye kazanmış olduğu haktan vazgeçtiğini vurguladı. Kubilay şunları aktardı: "Kimsenin burnu kanamasın diye belediye başkanlığını sizlere kurban ettik. Ama 1 Haziran'da sizlerin desteği ve emeği ile oylarımızı ikiye katlayacağız. Onlar yıllardır Kürt halkını yok saydılar ve şimdi de kendi kendimizi yönetmemizi istemiyorlar."

'Sayın Öcalan'a AKP'ye boyun eğmeyeceğimizin sözünü veriyoruz'

Ağrı'da hizmet anlamında bir çalışmanın yapılmadığını dile getiren Kubilay, aynı AKP'nin seçimlere 15 gün kala halka mesaj atarak, oy istediğini söyledi. Kubilay, "Halka mesaj atarak yalandan proje yapacağız diyorlar. Bu halkı hep kandırdılar. Biz onların bu yalanlarına kanmayacağız. 1 Haziran'da onları sandığa gömeceğiz. Kürt halkı artık onların korkulu rüyası olmuş. Biliyorlar Kürt halkı belediyeyi aldığına artık kendi kendini yönetecek. Bizde buradan başta Sayın Öcalan'a, dağda ve zindanlarda olan arkadaşlarımıza söz veriyoruz AKP'ye boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder