28 Mayıs 2014 Çarşamba

‘Ağrı’da başbakanın karizması çizildi’

AKP mitingine katılan Türk Başbakanı Recep Tayip Erdoğan Ağrı’da hayal kırıklığı yaşadı. Son dönemde en sönük kitle karşısına çıkan Başbakan Erdoğan’ın Ağrı’da yaptığı konuşmayı değerlendiren Ağrı HDP Milletvekili Halil Aksoy, “Tayip Erdoğan’ın vasat performansı ve sönük alkışlamayan kitleyi azarlaması çaresizliğini gösterdi” dedi  


Ağrı’da yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Türk Başbakanı Recep Tayip Erdoğan,  Ağrı Belediye Başkanı Hasan Aslan’ı yuhalayan ve kendisini alkışlamayan kitleye kızması kentte “gündem” konusu oldu. AKP Mitingi ve Başbakan Erdoğan’ın tutumunu değerlendiren Ağrı HDP Milletvekili Halil Aksoy, başbakanı Ağrı’da “çaresizliğinden kitleye kızıyordu” dedi.

BAŞBAKANI ALKIŞLAMAYAN KİTLE AZARLANDI!

Başbakan’ın konuşmalarının tekrardan ibaret olduğunu söyleyen Aksoy, ”Bugün AKP Mitinginde görülen şuydu; kent kuşatma altında ve başımız üzerinde gün boyu kobra helikopterler uçuyordu. Mevcut belediye başkanı Hasan Aslan kürsüye çıktığında AKP taraftarları tarafından da sıkça yuhalandı. Yuhalamalarla da konuşmasını bitirdi. Açıkçası Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez bu kadar düşük bir performansta gördüm. Bir kere konuşması tekrarlarla doluydu. Ağrı ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Yine İstanbul ve dış politikalarından söz etti. Oysa Ağrı’yı ilgilendiren bir şey yoktu. Ayrıca tekrarladığı konuşmasında ne kadar çaresiz olduğunu ortaya koydu. Bir kadınlara sesleniyordu, bir erkeklere sesleniyordu. ‘niye sesiniz çıkmıyor niye alkışlamıyorsunuz’ demesi buda çaresizliğin bir göstergesiydi” diye konuştu.

TAYİP ERDOĞAN’IN KARŞİZMASI ÇİZİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez Ağrı’da karizması çizildiğini ifade eden Aksoy, 3 bin kişilik kitleye verdiği vaatlerin olmaması da kendisinde şaşkınlık yarattığını kaydederek, “Recep Tayip Erdoğan’ı sürekli takip ederim, sonuçta bu ülkenin başbakanı! İlk kez bir başbakana karşı kitlesel olarak ilginin ne kadar düştüğünü bugün Ağrı’da gördüm. Son derece düşük bir ilgi vardı. Dışarıdan getirdikleri ile beraber 4 bin civarında bir katılım vardı. Polisleri de işin içerisine katarsan son derece düşüktü. O nedenle Recep Tayip Erdoğan’ın karizması ilk kez Ağrı’da çizildi demek son derece mümkündür. Havası da Ağrı’da kesildi. Şöyle denilebilir ki Ağrı’da söyledikleri tabiri caizse ceviz büyüktür, fındıkkabuğunu bile dolduramadı. Ağrı’da hayal kırıklığı yaşayan Başbakan adına bende üzüldüm diyebilirim” dedi.  

Fırat Haber ajansı 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder