22 Mayıs 2014 Perşembe

Ahmet Türk Ağrı Halkına Seslendi

Ağrı’da düzenlenen mitingde konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, “Gözü Ağrı seçiminde olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı mahcup etmeyeceğiz. Ağrıyı halkımıza mücadelemize hediye edeceğiz” dedi


BDP’nin 30 Mart’ta kazanmasına karşın 1 Haziran’a ertelenen Ağrı yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ağrı Belediyesini AKP’den almaya hazırlanan Belediye Eş Başkan adaları Sırrı Sakık ile Mukaddes Kubilay, şeffaf ve katılımcı belediyecilik sözü ile bugün BDP Merkezi Seçim Bürosu önünde halkla buluştu. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ile sanatçı Serhad’ın katıldığı Halk buluşmasında binlerce kişi hazır bulundu. Sık sık, ‘Heso dizo’ sloganları atan kitleyi seçim otobüsü üzerinde selamlayan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Ağrı’da haklı bir şekilde bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“Hileyle ve zorba bir şekilde gasp edilen haklar tekrar alınacaktır” diyen Tuğluk, ”Mücadelenize olan bağlılığınız önünde saygı ile eğiliyorum. Ağrı, Kürdistan’ın çok önemli bir şehridir. Ağrı direniş kentidir. Ağrı katliamlara karşı bağıran kendi kimliğini kültürünü ve Kürtlüğünü onurla ve gururla taşıyan bir yerdir. Bunlara olan inancımla 1 Haziran ağrı halkı tekrar iradesini ortaya koyacaktır” dedi.

DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın gözünün Ağrı seçiminde olduğunu belirterek, Öcalan’ı mahcup etmeyeceklerini söyledi.

“Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir” diyen Türk şunları söyledi:

”Biz halkımıza inanıyoruz, biz halkımızın özgürlük mücadelesine inanıyoruz, biz biliyoruz ki başarı halkımızın olacaktır. Bu ülkede barışın demokrasinin kalıcı olması için büyük çabalara gösterdik. Biz her zaman barışı savunduk, Eşitliği savunduk. Kürt halkının özgürlüğünü savunduk. Sizler 30 Martta iradenizi çok iyi bir şekilde ortaya koydunuz. Ama sahtekarlıklarla kazandığımız belediyeyi elimizden aldılar. Bugünde demokratik bir anlayışla bu seçimlerimizi yine yapacağız. Ödün vermeyiz. Taviz vermeyiz. Ama demokratik anlayışımızda her yerde egemen kılacağız. Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz. Sevgili kardeşlerim bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma yada kaybetme değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğiniz inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri tanıyacaksınız. Hukukunu tanıyacaksınız. Haklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Biz her zaman halkların kardeşliğini savunduk. Birlikte ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı’da. Kürt Halkının  Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın gözü Ağrı’da. Biz Ağrı’da Kürt Halk Önderini mahcup etmeyeceğiz. Bunun  sözünü veriyoruz. Ağrı’yı halkımıza mücadelemize hediye edeceğiz” dedi.

konuşmalarının ardından sanatçı Serhad'ın "Berxwedan" şarkısı seslendirdiği sırada kitle de eşlik etti. "sık sık "Biji serok Apo" sloganları atan gençler, müzik eşliğinde halaylar çekti.

Etkinlik atılan sloganlarla sona erdi.

Fırat Haber Ajansı 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder