26 Mayıs 2014 Pazartesi

Ağrı’da BDP’ye katılımlar sürüyor

AĞRI (DİHA) - Ağrı’nın tanınan ailelerinden Şeyh Ahmet (Şêxê Navikê) ailesinden yüzlerce kişi yerel seçimlerde destek olmak amacıyla BDP’ye geçti.


Seçimlerin 1 Haziran’da tekrarlanacağı Ağrı’da BDP’ye katılımlar devam ediyor. Ağrı’nın tanınan ailelerinden Şeyh Ahmet (Şêxê Navikê) ailesinden yüzlerce kişi, Dörtyol’da bulunan seçim bürosunda düzenlenen törenle BDP’ye katıldı. Aile fertleri, BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Sırrı Sakık, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Eş Başkanı Necmettin Efe ve BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan tarafından karşıladı. Ailenin BDP’ye katılımından duydukları memnuniyeti dile getiren BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, Ağrı’da çok uzun süredir seçim çalışmalarının devam ettiğini ve her geçen gün Ağrı halkının 30 Mart’ta yapılan haksızlığa karşı tepkisinin arttığını söyledi. Tarhan, “Bu gün de bir ailemiz tepkisini dile getirmek için kendi evine gelmiştir. AKP her gün bir bakanını getiriyor. Her gün bir provokasyon yapmaya çalışıyor. Ama Ağrı halkı artık AKP’nin kirli politikalarını çok iyi biliyor. Arık AKP ne yaparsa yapsın Ağrı halkı kararını vermiş ve 1 Haziran’da AKP’ye ders verecek” dedi.

‘Halkın saflarında saf tutak bir ibadettir’

Halkın Miraç Kandili’ni kutlayarak konuşmasına başlayan Sırrı Sakık ise “Halkın saflarında saf tutmak ibadettir. Böyle önemli bir gecede adım atıp, mazlum bir halkı zalimlere karşı daha dik tutmak için geldiniz. Hoş geldiniz diyoruz. Burası sizin eviniz. Siz aile olarak bu kentte tanınan ve bilinen bir ailesiniz. Sizlere yakışan da buydu. Ağrı bunu çoktan hak ediyordu” diye konuştu.

‘Ağrı artık zulmü kabul etmiyor’

Ağrı’yı kaybedeceğini gören AKP’nin her gün Ağrı’ya bir bakanını getirdiğini ve seçimi kazanmak için her türlü hileye başvurduğunu ifade eden Sakık, “Her gün bir bakanları geliyor. Onlar bu halktan oy alabilmek için bu halka daha çok yalvaracaklar. Ya bu topraklarda eşit şartlarda kardeşlik hukukunu sağlayacağız ya da siz buralarda görevlerinizi tamamladınız. Zaten siz hep buralara geçici görev olarak geliyorsunuz. Gelip buralarda zulüm politikası yaptınız. Ağrı artık zulmü kabul etmiyor” dedi.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder