27 Mayıs 2014 Salı

Özgür Gündem Gazetesi'nin Bugünki Manşeti

Agirî de özerk olacak

Kürdistan halkının gözünü diktiği Agirî  ve Norşîn, 1 Haziran’da AKP’ye tarihi bir ders vermeye hazır

AKP’nin BDP’den gasp etmeye çalıştığı Agirî ve Norşîn, Erdoğan’ı eli boş gönderecek. BDP’ye katılımlar sürerken, Agirî ve Norşîn’deki halk buluşmaları miting havasında geçiyor. BDP Eşbaşkanı Sakık, “Sadece seçim döneminde Agirî’yi hatırlayan Başbakan’a halk kanmayacak” dedi


Agirî halkı Başbakan’a kanmayacak

1 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP Agirî belediye eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, mahallelerde düzenlenen halk toplantıları ile seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Fatih, Bulut ve 100. Yıl (Cezaevi) mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına HDP Milletvekili Halil Aksoy ve Giyadîn (Diyadin) Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras da katıldı. Toplantılarda konuşan Sırrı Sakık, Ağrı halkının 30 Mart’ta iradesini beyan ettiğini, ancak devletin halkın iradesini kabul etmediğini söyledi. Sakık, “Bunlara 30 Mart’tan önce de demiştim şimdi de diyorum. Başbakan senin bu belediye başkanın da bir şey ifade etmiyor. Sen başbakan yardımcılarından, bakanlarından birini gönder aday olsun. Gel Ağrı’da senle 1 Haziran’da hesaplaşalım. Şimdi sanki başbakan belediye başkan adayıdır. Gidip halka diyorlar başbakanın selamı var. Belediye başkanımıza kefil. Başbakan her seçimde kefil oluyordu. Bu güne kadar ne yaptı? Sadece seçimden önce gelip kefil olup gidiyor. Bu halk artık yalanlarınıza kanmayacaktır” diye konuştu.

Barış için birlik olmalıyız

Kürt halkının 7’den 70’e özgürlük mücadelesinde olduğunu kaydeden Sakık, “Biz barış istiyoruz. Bu topraklarda artık kan akmasın. Onun için Kürtler birlik olmalılar. Birlik olduğumuz zaman Kürtler özgür olacak. Birlik olalım ki çocuklarımız dağlardan insinler. Çocuklarımız zindanlardan çıksınlar. Sayın Öcalan da İmralı’dan çıksın ve özgür olsun” dedi.


Agirî’ye sefer olur zafer olmaz!

Agirî Belediyesi’ni elinde tutmak için devletin özel uçaklarıyla yüzlerce kişiyi Agirî’ye sevk eden AKP, belediyenin tüm araçlarını adeta AKP propaganda araçlarına dönüştürdü. BDP’nin Dutax (Tutak) Belediyesi’nden kiraladığı araca ise “fenni muayenesi” olmadığı gerekçesiyle el konuldu. Duruma tepki gösteren BDP İl Başkanı Necmettin Efe, AKP’nin tüm engellemelerine rağmen Agirî’ye yaptıkları seferin beyhude bir çaba olduğunu belirterek, “AKP bakan ve milletvekilleriyle Ağrı’ya sefer yapacaktır ama zaferi göremeyecektir” dedi.

Katılımlar sürüyor

Agirî’nin tanınan ailelerinden Şeyh Ahmet (Şêxê Navikê) ailesinden yüzlerce kişi yerel seçimlerde destek olmak amacıyla BDP’ye geçti. Dörtyol’daki seçim bürosunda düzenlenen törene Şeyh Ahmet fertleri, BDP Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık ve çok sayıda kişi katıldı. Ailenin BDP’ye katılımından duydukları memnuniyeti dile getiren BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, “Bu gün de bir ailemiz tepkisini dile getirmek için kendi evine gelmiştir. AKP her gün bir bakanını getiriyor. Her gün bir provokasyon yapmaya çalışıyor. Ama Ağrı halkı artık AKP’nin kirli politikalarını çok iyi biliyor. Arık AKP ne yaparsa yapsın Ağrı halkı kararını vermiş ve 1 Haziran’da AKP’ye ders verecek” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder