31 Mayıs 2014 Cumartesi

Belediyeler Ağrı’nın yanında

Coşkulu kitleyi selamlayan Gültan Kışanak şöyle konuştu: ”Onlar hırsızlık yaparak, hakkınızı gasp ettiler, halkımızın zaferini kutlayacağız. Amed Büyükşehir, Van Büyükşehir, Mardin Büyükşehir Ağrı'yı kardeş belediye ilan etmek için burada bulunuyoruz. Biz her üç belediyemiz de halkımızın yanında, hizmetinde olacağız, arkadaşlarımızın yanında olacağız. Yine GAP Belediyeler Birliği var, 100 belediyemizin bir arada bulunduğu bu birlik, Ağrı halkının arkasında olacak" dedi. Kışanak, "Ağrı kadınları güçlerini ortaya koymaya çağırdı.


Halk hırsızı tanıyor

Kısa bir konuşma yapan Osman Baydemir, “Hırsız ve ev sahibi birbirinin farkında. Agirî halkı hırsızların kim olduğunu benden daha iyi biliyor. Bunlar sadece hırsız değil aynı zamanda yalancıdırlar. Agirî Dağı’nın şahitliğinde Agirî halkına bir kez daha sesleniyorum. Kadına yapılan şiddet alçaklıktır. Bu hareket ve bu parti bir daha asla kadına yönelik şiddet kültürünün gelmesine izin vermeyecek. Agirî halkı sandığına sahip çıkacak. AKP’ye gereken cevabı verecek” dedi.

Hür Dava Partisi seçimden çekildi

Başbakan Erdoğan’ın Agirî’de yaptığı mitinginin ardından Hür Dava Partisi 1 Haziran’daki seçimlere katılmayacağını duyurdu. 1990’lı yıllarda derin devletin “gönüllü tetikçiliğini” üstlenen Hizbullah’ın bakiyesi üzerine kurulan Hür Dava Partisi’nin, bu tutumu ile AKP lehine çekildiği şeklinde yorumlandı. Partinin il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Hür Dava Partisi Merkez İdari Kurul üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, seçimde yer almayacaklarının gerekçesini şöyle özetledi: “1 Haziran seçiminde belediye başkan adayımız adaylıktan istifa etmiştir. Yasal olarak yeni aday gösterme durumumuz bulunmadığından, pazar günkü seçimde belediye başkan adayımız olmayacak.”

Özgür Gündem Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder