26 Mayıs 2014 Pazartesi

Ağrı seçimlerinde devlet imkanları AKP'nin hizmetinde

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP, Ağrı'daki yerel seçim kampanyası için belediyenin tüm araçlarını kendi hizmetine sundu. BDP’nin Tutak Belediyesi’nden kiraladığı araca ise "fenni muayenesi" olmadığı gerekçesiyle el konuldu. Duruma tepki gösteren BDP Ağrı İl Örgütü, devletin özel uçaklarının bile seçim propagandasında çalıştığına dikkat çekerek, AKP’nin saldırganlığa dönüşen tedirginliğinin bir işe yaramayacağını söyledi.


Ağrı’da BDP’nin 30 Mart’ta kazandığı yerel seçime ısrarla itiraz eden AKP, 1 Haziran’da tekrarlanacak seçimler öncesi kentte tansiyonu yükseltiyor. Belediyeyi elinde tutmak için devletin özel uçaklarıyla yüzlerce kişiyi Ağrı’ya sevk eden iktidar partisi AKP, belediyenin tüm araçlarını adeta AKP propaganda araçlarına dönüştürdü.

Bugün BDP’nin eşbaşkan adayları Mukkaddes Kubilay ile Sırrı Sakık’ın posterlerinin asılması için kiraladığı itfaiye aracına Tutak Kaymakamlığı ile Ağrı Valiliği talimatıyla el konuldu. Gerekçe olarak ‘Fenni muayenesi yok’ denildi. BDP’li eşbaşkan adaylarının posterlerinin asılması engellenmesine halktan da büyük tepki topladı.

Konu ile ilgili bilgi veren BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediyesi'ne ait hizmet araçlarının AKP’nin propaganda araçlarına dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, “Tutak Belediyesinden bir araç kiraladık, birkaç pankart ve bayraklarımız asacaktık. Polisler geldiler ve aracı engellediler. AKP suç duyurusunda bulunmuş, Tutak Kaymakamı da aracı bağlaması talimatı vermiş. Araç şuan emniyetin elinde ve tekrardan almak için uğraşıyoruz.  Şimdi AKP hizmetinde kullanılan belediyenin hiçbir aracın muayenesi bulunmamaktadır ve hepsinin üzerinde Hasan Aslan’ın resmi vardır. Buna kimse bir şey diyemiyor. Bu tam anlamıyla bir zulümdür” dedi.

AKP AĞRI’DA BDP BAYRAKLARINDAN KORKAR HALE GELMİŞ

Ağrı’da hükümetin halk iradesine karşı tüm devlet imkanlarını seferber ettiğini ifade eden BDP PM Üyesi Metin Yecel, iktidar partisinin artık BDP’nin bayraklarından korkar hale geldiğini kaydederek, “Partimize dönük açık bir ayırımcılık politikası bulunmaktadır. AKP propagandası yapan şoförün dahi belediye personelidir. AKP’nin tüm posterleri belediyenin kepçeleri astı. AKP’nin belediye çalışması sadece Ağrı Belediyesi araçlarıyla meydanlarda, sokaklarda ve mitinglerde bulunuyor oysa halka hizmet edecek araçlar görevini yapmadığı için Ağrı’yı çöp götürüyor. Ağrı Belediyesinin tüm araçlarında Hasan Aslan’ın fotoğrafları bulunmaktadır. AKP’nin polisi, yargısı, valisi, emniyet müdürü hepsi bir omlaş BDP’ye karşı blok oluşturmuşlar. Bugün bunun açık göstergesiydi artık BDP bayraklarından bile korkar olmuşlar" şeklinde konuştu.

AĞRI’YA SEFER OLUR ZAFER OLMAZ!

AKP’li Belediye Başkanı Hasan Aslan’ın kitle içine çıkacak yüzü kalmadığını söyleyen Yücel, AKP’nin tüm engellemelerine rağmen Ağrı’ya yaptıkları seferin beyhude bir çaba olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Halkın içine çıkacak yüzleri yoktur, bir projeleri yoktur. Onların yapmak istediği kirli propaganda tutmadı şiddete başvurdular oda tutmadı şimdi İstanbul kanal projelerini anlatıyorlar, boğaz köprüsü projesini anlatıyorlar! Ağrı halkı burada ne yaptınız diyor? Bunun cevabı da olmayınca ancak BDP’nin çalışmalarını engellemeyle durdurmayı düşünüyorlar. Ancak sokaklarda istihbarat ile halkı takip ederek engellemeyi düşünüyorlar. Bizim de onlara mesajımız var; Ağrı halkı sizin uçaklarınıza boyun eğmedi, 30 Mart’ta olduğu gibi halk, 1 Haziran’da tekrardan iradesini ortaya koyacaktır. Onların faşist zihniyetine tekrardan ders verecektir. AKP bakan ve milletvekilleriyle Ağrı’ya sefer yapacaktır ama zaferi göremeyecektir."

12 BİN ÖZEL HAREKAT TİMİ GETİRİLDİ

Öte yandan kentte güvenlik adı altında getirilen 12 bin polisin ardından, Ağrı halkı her gün yeni bir skandal olayla uyanıyor. Kentti adeta kuşatma altına alan polisler bu kez Toki Mahallesi’nde gece 02.34 sıralarında BDP bayraklarını sökerken halk tarafından görüntülendi. Polislerin çok sayıda BDP bayraklarını söküp ve topladığı sırada çevredeki kent sakinleri müdahalede bulundu.

Ferhat Aslan / AĞRI

Fırat Haber Ajansı 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder