20 Mayıs 2014 Salı

Kubilay meslek odaları ile bir araya geldi

AĞRI (DİHA) - BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Mukaddes Kubilay, seçim çalışmaları kapsamında kentteki meslek odaları temsilcileri ile bir araya geldi.


Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Mukaddes Kubilay, seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'da bulunan meslek odalarıyla yemekte bir araya geldi. Yemeğe, meslek odaları temsilcileri, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile BDP yöneticileri de katıldı. Meslek odaları temsilcileri ile sohbet eden Kubilay, halkın kendilerini seçmeleri durumunda halkı temsil eden tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışma yapacaklarını söyledi. AKP'nin kara propaganda yaparak, "BDP Ağrı'da seçimi kazansa esnafa kepenklerini kapattıracak" dediğine değinen Kubilay, "Biz kepenkleri kapatmaya değil açmaya geliyoruz. Biz Ağrı halkının tüm sorunlarına çözüm olmak için geliyoruz. Şeffaf ve halkla ortaklaşa karar alıp öyle halkımıza hizmet edeceğiz. Ağrı'da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek temsilcileri ile ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

'Halkımız 1 Haziran'da AKP'ye çok iyi bir ders verecek'

AKP'nin Ağrı'da yapılacak olan seçimler için dini siyasete alet ettiğini söyleyen Kubilay şöyle devam etti: "AKP halkımızın dini duygularını sömürüyor. Mahallelerde kadınlarımıza başörtüsü veriyorlar. Halkımız her şeyin farkındadır. Bunlara 1 Haziran'da çok iyi bir ders verecek."

Ardından söz alan BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan ise, Ağrı sokaklarının çöpten geçilmeyecek bir halde olduğunu kaydetti. Tarhan, "Biz diğer siyasi partiler gibi değiliz. Halkımızdan şunu istiyoruz. Eğer oylarınızı BDP'ye veriyorsanız onun çalışmalarını takip edin. Çalışmalarda ortak olun. Kürt belediyeciliği her geçen gün daha da deneyim kazanıyor. Ve biz bunun pratiklerini yanı başımızda olan BDP'li belediyelerde görebiliyoruz" diye belirtti.

'Soma da Roboski gibi bir katliamdır'

Ağrı halkının 30 Mart'ta iradesini beyan ettiğini vurgulayan HDP Ağrı Milletvekili Aksoy ise bugüne kadar hiçbir çalışma yapmayan AKP'li belediyenin seçimlerden dolayı bolca vaat verdiğini söyledi. Soma'da yaşanan maden faciası ile sistemin maskesinin bir kez daha düştüğünü ifade eden Aksoy, Soman'nın da Roboski katliamı gibi olduğunu dile getirdi. Aksoy şöyle devam etti: "AKP Ağrı'da sanki Başbakan belediye başkanlığı seçimine girecekmiş gibi seçim propagandası yapmaktadır. Çünkü AKP'nin mevcut adayı bu güne kadar hiçbir sözünü yerine getirmemekle birlikte, belediyenin halka yapmak zorunda olduğu hiçbir hizmeti de yerine getirmemiştir."

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder