26 Mayıs 2014 Pazartesi

BDP Ağrı’da hız kesmeden 1 Haziran’a hazırlanıyor

AĞRI (DİHA) - Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçim kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam eden BDP belediye eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, mahallelerde düzenlenen halk toplantılarında halkın büyük coşkusuyla karşılanıyor.


Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP Ağrı belediye eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay mahallelerde düzenlenen halk toplantıları ile seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Kazım Karabekir, Sıtkiye, Alpaslan ve Karşıyaka mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına halkın yoğun ilgisi oldu. Mahallelerde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posteri, sarı, yeşil ve kırmızı dev bayrakları asılırken, yurttaşlar sık sık, “Be Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Dızo Heso”, “Sırrı başkan”, “Mukaddes başkan” sloganları attı. BDP’li eş başkan adaylarına Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras da eşlik etti.

Kazım Karabekir Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda halka hitaben konuşan Mukaddes Kubilay, 1 Haziran’da tüm Ağrı halkı ile birlikte belediyeyi devralacaklarını ve Ağrı Belediyesi’ni 1 Haziran’dan sonra halkın belediyesi yapacaklarını söyledi. Kubilay, “Biz belediyeyi halkımız ile birlikte yöneteceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Ağrı’yı yaşanabilir bir kent yapacağız. Ağrı’yı bir kadın kenti yapacağız. AKP bu güne kadar verdiği hiçbir sözünü yerine getirmedi. Bu gün de verdiği hiçbir sözü tutmayacağı belli. AKP’nin halk kaygısı yok. Onların derdi ‘Cebimi nasıl doldururum’ kaygısıdır” dedi.

‘AKP’yi 1 Haziran’da sandığa gömeceğiz’

Ağrı’da zulüm politikaları uygulandığını dile getiren Sırrı Sakık ise tüm Ağrı halkının sokaklarda parmağını kaldırarak zafer işaret yaptığı ve “Ben bu topraklarda varım” dediğini ifade etti. Sakık, “7 yaşındaki çocuklar bile zulme karşı direnişin sembolü olan zafer işaretini yapıyorsa, kadını, genci ve yaşlısı ile birlik oluşturuyorsa Allah’ın izniyle AKP’yi 1 Haziran’da sandığa gömeceğiz. AKP bütün gücünü Ağrı’ya yığdırmış. Hodri meydan diyoruz, gelin bakalım. Serhat’ın kalbi olan Agiri’den onlara ders vereceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Onlar halkın iradesini çaldıkları için Kürt kadınları onları tanıyorlar. Kürt kadınları nasıl Botan ve Amed’te özgürlüklere öncülük etmişlerse Serhat kadını da Botan kadının gerisinde olmayacak” diye konuştu.

‘Savaşın olduğu yerde anneler ve babalar çocuklarını toprağa gömüyor’

1 Haziran’da BDP’ye oy veren herkesin barışa hizmet ettiğini kaydeden Sakık, “Artık annelerin ve babaların yüreği yanmasın. Genç insanlar toprağa girmesin. Hep derler savaşın olduğu yerde anneler ve babalar çocuklarını toprağa gömer. Eğer bir ülkede savaş yoksa çocuklar babalarını ve annelerini toprağa gömer. İstiyoruz ki bu topraklarda barış olsun. Biz çocuklarımızı toprağa gömmeyelim” dedi.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder