28 Mayıs 2014 Çarşamba

Ağrı mitingi: Erdoğan gözlerinin önündeki polisleri görmedi!

Ağrı’da AKP mitinginde konuşan Türk Başbakan Erdoğan, BDP’yi oylarını kullanmamaları için kadınları evlere kilitlemekle suçladı. Gittiği her yere polis ordusuyla giden Erdoğan, kente yığdırılan binlerce polise bakarak, “Hani nerede o polisler?” diye sordu.


Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Ağrı'da partisi AKP’nin mitinginde konuştu.

Binlerce polis ve özel tim ile adeta yığınağın yapıldığı, 3 bine aşkın kişinin katıldığı mitingde Erdoğan protestoyla karşılandı.  Sık sık yuhalanan ve PKK lehine sloganların atıldığı mitingde, polisler miting alanına toplanan kişilerin etrafından zırhlı araçlarla duvar ördü.

Erdoğan konuşmasında 30 Mart’ta yapılan seçimlerin galibi BDP’ye yüklendi. Erdoğan, Ağrı’da 30 Mart seçimlerinde oyların sadece 1 kez sayıldığını iddia etti.  “Ağrı’da sandıkların 13,14 kere sayıldığı iddiası BDP tarafından pompalanıyor. Tamamen yalan gerçek dışı. Maalesef BDP bu yalanı ağrı içinde yaymak suretiyle bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Sadece bir kez tam olarak sayıldı. İkinci sayımda tam olarak sayılmadan hile ortaya çıktı. İl seçim kurulu tarafından iptal edildi. Yani değil 13-14-15 ikinci kez bile yeniden sayım gerçekleşmedi.”

Erdoğan daha da ileri giderek BDP’yi tehditlerle oy almakla suçladı. “Bu zihniyetin demokrasiye inancı yok. Sandığa inancı yok. Düşünce özgürlüğüne saygısı yok. Bunlar bugüne kadar ancak tehditlerle oy almanın yoluna gittiler.”

Ağrı ve Doğubayazıt’ta kendileri dışında kimsenin bir hizmette bulunmadığı iddiasında bulunan Erdoağan, “Doğubayazıt’ta bizim hizmetimizin dışında onların hizmeti var mı? Ya bunu görmüyor musunuz? Şu Ağrı’da ne yapılmışsa biz yaptık ya” dedi.

30 Mart seçimleri ardından güvenlik gerekçesiyle kente yığdırılan, kentin her sokak başında görünen binlerce polisin varlığı için “yalan, yok böyle bir şey” den Erdoğan, miting alanının etrafında yığılmış olan söz konusu polisleri görmezden geldi. Erdoğan, “Allah aşkına nerede bu polisler ya? Gösterin de görelim” dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında akıllara ziyan bir iddiada bulunarak BDP’yi oy kullanmalarını önlemek için kadınları evlerinde kilitlemekle suçladı. BDP’nin büyük farkla kazandığı Doğubayazıt’ta, ‘pislikten geçilmiyor’ diyen Erdoğan, “Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Sandığa göndermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki sandığa giderse Ak Parti çıkacak” diye konuştu.

AKP Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’la ilgili yolsuzluk iddiaları için ‘iftira’ diyen Erdoğan, konuşmasının devamında mağdur edebiyatına sığınarak, 30 Mart öncesinde CHP, MHP ve BDP’nin bir araya gelerek kendilerine ağır saldırı ve iftiralarda bulunduğunu öne sürdü.

BDP'ye yönelik tehditler savurmaya devam eden Erdoğan, Amed’de çocukları PKK’ye katıldığı için bir takım çevrelerin başlattığı eylemlere değinerek, BDP ve HDP'nin bu çocukları getirmemesi halinde "B ve C planlarını" ortaya koyacakları tehdidini yineledi.

Ağrı’da elektrik dağıtımını yapan EDAŞ ile görüştüklerini ve özelleştirme öncesi borçların faizlerinin 1 Haziran'dan itibaren yapılacak başvurularla silineceğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını bir kez daha "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek noktaladı.

Bu arada, Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitinge katılan AKP'li İstanbul ve Ankara ilçe belediye başkanları ve AKP Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, alanın etrafında toplanan halk tarafından "Heso Dizo" (Hırsız Hasan) sloganları ile protesto edildi.

Başbakan Erdoğan'ın anons edilmesi ile alanın hemen yanında bekleyişte olan yüz kadar kişi, "Bijî Serok Apo" sloganı attı. Bunun üzerine halk ile miting alanı arasına polis araçları ve TOMA'larla barikat kurulurken, polisin müdahale uyarısına karşın halk Başbakan'ı protesto etmeyi sürdürdü.

Fırat Haber Ajansı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder