28 Mayıs 2014 Çarşamba

Ağrı’da ‘iradene sahip çık’ kampanyasına büyük ilgi

Ağrı’da 1 Haziran yerel seçim çalışması devam ederken, ekonomik nedenlerle Ağrı dışına çıkan seçmenler, BDP’nin düzenlediği ‘İradene sahip çık’ kampanyasını sahipleniyor. BDP Bilgi İşlem Bürosunda devam eden kampanyaya başvuran 1800 seçmen için otobüs biletleri kesilirken, yüzlerce seçmen de kendi imkanları ile gelerek oylarını kullanacaklarını bildirdi.


Ağrı’da 1 Haziran günü yapılacak olan yerel seçimlerde, Türk metropollerine gitmek zorunda kalan mevsimlik ve inşaat işçilerinin oylarını kullanmaları için BDP, “İradenize sahip çıkın” kampanyası başlatmıştı.

Ağrı dışında bulunan 1800 kişinin 1 Haziran’da oy kullanmaları için otobüs biletleri kesilirken, yüzlerce kişinin de kendi imkanları ile kente gelip oylarını kullanacaklarını bildirdi.

Konu ile ilgili bilgi veren BDP Bilgi İşlem çalışanı Emin Yıldız, düzenledikleri kampanyaya yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti.

Yıldız,  “Ağrı’da seçimi BDP’nin kazanmasına rağmen AKP’nin baskıları nedeniyle seçim tekrarlanmak zorunda kaldı. Yaz mevsimine denk gelen seçimde oy kullanamayan binlerce yurttaşımız var. Ekonomik nedenlerden dolayı şehir dışına çıkan ve üniversitesi öğrencileri, bizim ‘iradenize sahip çıkın’ kampanyamıza yoğun talebi oldu. Şuana kadar 180 yurttaşımızın geliş-gidiş otobüs biletlerini kesmiş bulunmaktayız. Ayrıca gönüllü temelde Ağrılı yüzlerce yurttaşımız BDP İşlem Merkezi arayarak kendi imkanlarıyla geleceklerini söylediler. Son güne kadar sürecek olan kampanyamıza yoğunluğun devam edeceğini biliyoruz. Ayrıca İstanbul’da BDP İl Örgütü binlerce seçmen için taşımalı otobüsler hazırlamış. Diğer illerde de BDP’ye başvuran seçmenlerimiz için araç tahsis edilmektedir” dedi.

Fırat Haber Ajansı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder