26 Temmuz 2012 Perşembe

Ağrı'lı Askerin Ailesi; İntihar Ettiğine İnanmıyoruz


Askerliğinin bitmesine 24 gün kala "intihar ettiği" söylenen Bakır'ın ailesi, tekrar otopsi yapılması için savcılığa başvurdu.

21 yaşındaki Nihat Bakır 24 gün sonra terhis olacaktı.
Ölmeden bir gün ailesiyle konuştuğunda çok neşeliydi.
Ancak dün akşam ailesine, "Bakır'ın kendisini vurarak intihar ettiği" haberi ulaştı.
Amcasının oğlu Cevdet Bakır, bianet'e yaptığı açıklamada, intihar açıklamasının inandırıcı gelmediğini söyledi.
"Salı akşamı telefonla konuştuk, keyfi yerindeydi, şakalar yaptı. Hatta dönmesine az kaldığını, dönünce evlenmek istediğini söyledi. Güleryüzlü, neşeli bir çocuktu, zaten maddi ya da manevi bir problemi olmadığını biliyoruz..."
Ailesine, Nihat Bakır'ın er olarak askerliğini yaptığı Tekirdağ Çorlu'da, dün öğlen 12:00'de cephanelikten silah ve mühimmat çalıp kendini vurduğu, cenazesinin 15:00'te askerlik yaptığı birlikteki açık alanda bulunduğu söylendi.
Bakır terhis olmasına az kaldığı için üzerine zimmetli silahını iade etmişti.
Aile otopsi istiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yetkililer, ailesine ölüm haberini dün akşam 19:30'da verdi. Otopsinin de yapıldığı söylendi ancak bu otopsi raporu aileye ulaştırılmadı.
Cenaze henüz ailenin yaşadığı İzmir Narlıdere'ye ulaşmadı.
Bakır'ın ailesi bu sabah İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak olayın araştırılması ve sorumlular hakkında işlem yapılması talebinde bulundu.
Aile ayrıca, savcılığa yaptığı başvuruda, ikinci kez otopsi yapılmasını istediklerini de belirtti.
"Uzman çavuşla tartışmış"

Nihat Bakır, İzmir'de yaşayan Ağrılı, Kürt bir aileden.
Uzun dönem askerlik hizmetini tamamlamasına 24 gün kala hayatını kaybeden lise mezunu Bakır, Balçova'da oto boyacısı olarak çalışıyordu.
"İntihar edecek biri değildi" diyen kuzeni Cevdet Bakır, "Nihat'ın ölmeden bir gün önce bir uzman çavuşla tartıştığını arkadaşları söyledi" açıklamasını yaptı. (BİANET)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder